Bărbat din Italia mort după o vizită la stomatolog. Era alergic la penicilină

Giorgio Panisi, un italian în vârstă de 53 de ani din Reggiolo, regiunea Emilia-Romagna, a decedat tragic în urma unui incident legat de o reacție alergică.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, Panisi a primit un tratament cu antibiotice de la dentistul său, fără să realizeze că acest medicament conținea penicilină, la care era alergic.

Incidentul a avut loc după o vizită la stomatolog, unde Panisi a fost tratat pentru un abces dureros.

Din păcate, nici el, nici dentistul său nu au făcut legătura între medicament și alergia sa cunoscută la penicilină.

Tragedia s-a petrecut în locuința italianului, situată pe via Crispi. În momentul în care a început să se simtă foarte rău, el a reușit să-i ceară mamei sale să sune la serviciul medical de urgență (118), dar și-a pierdut cunoștința, a căzut și s-a lovit la cap în baie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipele de intervenție ale Crucii Roșii locale și personalul de pe ambulanță au încercat resuscitarea, dar, din nefericire, Panisi Panisi a decedat.

În martie 2022, bărbatul italian a suferit o criză cardiacă la locul de muncă, moment în care a fost salvat de colegi cu ajutorul unui defibrilator.

Fratele său, Alberto, a relatat că, în urma acelui incident, Giorgio a suferit amnezii și pierderi semnificative de memorie, ceea ce ar putea explica de ce nu și-a amintit de alergia sa.

Parchetul a dispus efectuarea unei autopsii la Institutul de Medicină Legală din Modena pentru a clarifica cauzele exacte ale decesului.

Întâmplarea subliniază importanța conștientizării și comunicării alergiilor medicale atât de către pacienți, cât și de către medici.