Bărbat din Italia prins cu o cameră video ascunsă în mască, voia să trișeze la examenul pentru permis

O ideea ingenioasă pentru a trișa la examenul de teorie pentru șoferi i-a adus unui bărbat din Italia un denunț în loc de permisul de conducere după ce a fost găsit cu o cameră video minusculă ascunsă în masca de protecție. Bărbatul filma astfel întrebările, iar un complice îi sugera răspunsurile de la distanță printr-un sistem la fel de ingenios.

Masca și camera video folosite de bărbat.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, examenul a avut loc în urmă cu câteva zile la sediul Motorizzazione Civile din Bologna, pe via dell’Industria. Membrii comisiei de supraveghere l-au observat pe bărbat mișcând capul într-un mod suspect în timpul examenului și au trecut la verificări detaliate.

I-au cerut astfel individului să le arate mai bine masca de protecție, pe care o purta în mod corespunzător pe față, și au observat imediat că aceasta avea o mică gaură în partea din față. În acel moment l-au pus să-și dea masca jos și au descoperit că avea ascunsă în ea o mini-cameră de filmat, motiv pentru care au solicitat imediat intervenția agenților de poliție de la Comisariatul Bolognina-Pontevecchio pentru ulterioare investigații.

Odată sosiți la fața locului, polițiștii au făcut constatările de rigoare și au descoperit că bărbatul, pe care l-au identificat ca fiind un cetățean nigerian în vârstă de 51 de ani și cu inițialele O.M.A., pusese la cale un sistem ingenios pentru a trișa la examen, fiind ajutat de la distanță de un complice. Mai exact, acesta filma întrebările cu camera video, iar complicele său îi răspundea făcându-i telefonul să vibreze: o vibrație însemna „Adevărat”, două vibrații indicau „Fals”.

Nigerianul a fost scos imediat din examen și, la finalizarea anchetei, a fost denunțat pentru înșelăciune agravată în dauna statului italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI