Bărbat din Italia, ținea cadavrul mamei în casă pentru a-i încasa pensia. „N-aveam nici bani să o îngrop!”

Antonio P., un bărbat italian de 61 de ani din Milano, fără antecedente penale, a fost denunțat pentru ascunderea timp de trei săptămâni a cadavrului mamei sale, Maria Fontana Calò, în vârstă de 93 de ani.

„Nu am nici bani să o îngrop”, a declarat bărbatul care a spus că aștepta să ia pensia mamei pentru a-și putea plăti facturile.

Trupul neînsuflețit al bătrânei, decedată pe 6 februarie, a fost descoperit în avansat stadiu de descompunere în apartamentul lor situat în Via Creta 21, o zonă cunoscută pentru problemele sale legate de traficul de substanțe interzise.

Descoperirea a avut loc după ce vecinii au alertat autoritățile despre un miros insuportabil de cadavru.

Antonio a relatat că singura sursă de venit pentru amândoi era pensia mamei sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cauza sărăciei și a lipsei unui loc de muncă stabil, mai ales după pandemie, a decis să nu anunțe decesul mamei sale pentru a putea încasa ultima pensie, sperând să poată plăti cu banii facturile și cheltuielile lunare.

„În contul meu de la bancă am doar 4 euro”, a mărturisit el, explicând imposibilitatea de a-și permite costurile unei înmormântări.

Incidentul a ieșit la iveală când, din cauza mirosului puternic care se răspândise în întregul bloc, un vecin a sunat la 112, semnalând „un miros de cadavru”.

Ajunși la fața locului, polițiștii au fost conduși de Antonio în camera unde se afla corpul mamei sale.

Într-o încercare de a explica situația, bărbatul a povestit că în noaptea morții mamei sale a sunat după ambulanță când femeia a început să se simtă rău, dar realizând însă rapid că era prea târziu a încheiat apelul, afirmând că mama sa „și-a revenit”.

Pe lângă tragedia personală și măsurile legale ce urmează, acest caz subliniază problemele profunde de sărăcie și degradare socială din anumite zone ale orașului Milano, reflectând disperarea celor fără resurse în fața unor situații limită.

Distribuie acest articol