Bărbat din Italia, ucis în bătaie de un grup de români. S-au certat din motive banale

Vestea despre decesul lui Alessandro Castellaccio, bărbatul italian de 40 de ani, care a fost bătut de un grup de români în centrul istoric al localității Tivoli de lângă Roma, a întristat profund întreaga comunitate. După cinci zile de luptă între viață și moarte, inima lui Alessandro a încetat să mai bată.

Tragicul eveniment a avut loc în după amiaza de duminică, 18 iunie într-un bar din centru, din zona Via Maggiore, lângă spitalul San Giovanni Evangelista.

Conflictul dintre Alessandro Castellaccio și Aurel C., un român rezident în aceeași zonă, a izbucnit din motive banale.

Conform Canale Dieci, italianul i-ar fi cerut românului să dea muzica mai încet: „Aici nu sunteți acasă la voi, trebuie să plecați. Nu puteți să faceți ce vreți voi!” Drept pentru care românul i-ar fi răspuns: „Sunt și copii aici, ai grijă ce spui.” În acel moment, bărbatul român a fost lovit cu pumnul de Alessandro Castellaccio.

Lucrurile au degenerat când un grup de români a intervenit în sprijinul lui Aurel C.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Grupul de români, cel puțin trei la număr, l-a lovit cu o violență extremă, provocându-i lui Alessandro Castellaccio răni grave.

Italianul a fost transportat cu ambulanța la spitalul de urgență din Tivoli, însă starea lui era atât de critică încât a fost transferat la secția de Terapie Intensivă a spitalului „Umberto I” din Roma. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, Alessandro nu a supraviețuit.

Medicii au identificat numeroase fracturi, inclusiv una craniană, care a provocat o hemoragie cerebrală.

După agresiune, carabinierii l-au găsit pe Aurel C. la spitalul de urgență din Tivoli, unde s-a prezentat pentru a-i fi tratate vânătăile rezultate în urma luptei.

Aurel C. a fost arestat și inițial a fost acuzat de vătămare corporală gravă, dar dosarul deschis acum de Procuratura din Tivoli este pentru omor.

Carabinierii continuă investigațiile pentru a-i identifica pe ceilalți autori ai atacului brutal.