Un bărbat din România a plecat în Italia deși se afla în carantină cu alertă de COVID. Amenda aplicată de autorități

Un bărbat din județul Suceava s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a părăsit carantina la domiciliu și a plecat în Italia, acesta fiind supus măsurii menționate mai sus ca fiind suspectat că ar fi fost infectat cu COVID-19. Individul trebuia să stea în carantină până la data de 18 aprilie, dar ieri era deja plecat în străinătate.

Potrivit unui comunicat emis de IPJ Suceava, bărbatul este domiciliat în municipiul Vatra Dornei, iar polițiștii din localitate au decis în cursul zilei de ieri să verifice dacă acesta respectă măsura impusă.

„La 08.04.2021, la ora 12.30, polițiștii din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei au consultat listele zilnice cu persoanele aflate în autoizolare, procedând la verificarea respectării măsurii autoizolării de către Viorel I., rezultând faptul că persoana în cauză a părăsit domiciliul, fiind plecat în Italia”, relatează polițiștii.

Conform datelor din baza de date a poliției, bărbatul figura ca fiind înregistrat cu „alertă coronavirus – izolare”.

„Viorel I. a fost comunicat pe listele de persoane izolate la domiciliu la data de 07.04.2021, perioada de izolare fiind 05.04.2021 – 18.04.2021”, mai spun polițiștii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe numele bărbatului a fost emisă o amendă în valoare de 1 000 de lei pentru încălcarea măsurii de autoizolare la domiciliu, în conformitatea cu Legea nr. 55/2020.