Bărbat dispărut în Italia, trimite un mesaj unui ziar după 5 luni: „Voiam ca soția și copiii să creadă că am murit”

Un bărbat dispărut în Italia din senin la începutul lunii iunie din acest an, despre care toți credeau că este mort, a trimis un e-mail unui ziar local pentru a-și anunța familia că este bine, în ciuda faptului că nu a mai dat niciun semn de viață.

Cu toate acestea, relatează publicația L’Adige, care a fost contactată de bărbatul dispărut, el și-a justificat gestul spunând că voia să se creadă că este mort.

Pietro Martini, în vârstă de 43 de ani și născut în Germania din părinți italieni, se afla la începutul verii din acest an, împreună cu soția și copii, într-un hotel din localitatea Pinzolo, provincia Trento din regiunea Trentino-Alto Adige.

Pietro Martini, 43 de ani. Foto: ladige.it

Într-o zi, bărbatul i-a spus soției sale că iese să facă o excursie, însă din acel moment a dispărut de parcă ar fi fost înghițit de pământ.

Ultimul contact pe care soția sa Katja, o femeie de naționalitate germană, l-a avut cu el a fost tot în acea zi, când a primit un mesaj de la soț prin care o informa că a rămas fără baterie la telefon.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Văzând că nu se mai întoarce, femeia a semnalat imediat dispariția lui la forțele de ordine, iar autoritățile locale au organizat imediat ample căutări, cu circa o sută de persoane, printre care voluntari, pompieri, salvamontiști, carabinieri cu câini antrenați special pentru astfel de cazuri și chiar și agenți de la Garda Financiară.

Căutările au durat zile întregi, iar între timp soția și autoritățile au făcut numeroase apeluri publice către populație pentru a ajuta la găsirea bărbatului, în speranța că cineva l-a văzut undeva.

Katja a apelat chiar și la binecunoscuta emisiune italiană „Chi l’ha visto?”, de pe postul de televiziune Rai 3, pentru a-și transmite îngrijorarea și dorința de a-și regăsi soțul.

În cele din urmă, autoritățile au oprit căutările și au trecut mai bine de cinci luni de zile de la dispariția lui Pietro, timp în care familia și cei care-l cunoșteau au ajuns deja să creadă că este mort.

Mai mult, se presupunea la un moment dat chiar că Pietro ar fi plecat, în mod eroic, să lupte în războiul de Ucraina și, foarte probabil, și-ar fi pierdut viața acolo.

În urmă cu câteva zile însă, ziarul L’Adige a primit un e-mail de la Pietro Martini, care și-a dat disponibilitatea pentru un interviu și a explicat de ce a decis să dispară în modul acesta.

El a transmis: „Nu sunt în Ucraina, nu m-am gândit niciodată să mă duc acolo să lupt. Sunt la Est (probabil Europa de Est, se referă – n.r.), dar departe de război.

Pietro a adăugat apoi: „Aș vrea doar să o anunț pe soția mea și pe fii mei că sunt bine. Îmi pare rău dacă i-am făcut să sufere pentru sunt persoane pe care le iubesc, dar ceea ce voiam și ce vreau este să mă-ndepărtez de ei pentru a le permite lor să trăiască mai bine.”

În final, bărbatul de 43 de ani a ținut să precizeze și că a decis să dispară „din cauza unei situații emoționale greu de suportat.”