Italia: „Pentru un permis de conducere și un buletin românesc false am plătit 2500 de euro”, cetățean indian descoperit cu documente românești false

„Pentru un permis de conducere și o carte de identitate false am plătit 2.500 de euro”, a declarat un cetățean indian în vârstă de 35 de ani din Poviglio în provincia Reggio Emilia din Emilia-Romagna, descoperit de poliția italiană cu documente de identitate românești false, relatează reggionline.it.

Tribunalul a validat arestarea bărbatului de 35 de ani care locuiește în Poviglio și care a fost oprit luni după-amiază de polițiștii municipali din Terre di Mezzo. Aceștia au constatat că actele pe care le-a prezentat spre control șoferul indian erau false și proveneau din România.

Cetățeanul indian a fost audiat după care a fost eliberat în așteptarea procesului programat pentru data de 27 octombrie.

În fața judecătorului, omul a explicat că a obținut documentele false de la un prieten, căruia i-a plătit suma de 2.500 de euro.

Italia este pentru români noua piață a permiselor de conducere auto falsificate?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția română de Frontieră, utilizând o dotarea tehnică tot mai performantă, a reușit să descopere în ultimii cinci ani, aproape 2.000 de permise de conducere şi paşapoarte falsificate.

Preţul plătit pentru un permis de conducere falsificat, potrivit propriilor declaraţii, de către cei depistaţi folosind actele false a crescut constant. Dacă în 2012-2013 un permis auto se putea procura, de la falsificatorii din Republica Moldova, cu 200-250 de euro, acum preţul a ajuns la 1.000 de euro, însă sursa este Italia, unde se pare că este o cerere importantă din partea românilor şi basarabenilor. Dacă la permis se mai adaugă și cererea pentru o carte de identitate falsificată, se ajunge la o plată de 2500 de euro.