Bărbat italian accidentat mortal de un șofer român. Victima era un carabinier

Un grav accident rutier care a avut loc la Roma joi, 5 septembrie 2019, pe via Aurelia, a dus la moartea unui bărbat italian, carabinier de profesie, în vârstă de 52 de ani. Militarul se afla în afara programului și circula pe bicicletă când a fost accidentat mortal de o furgonetă Iveco Daily condusă de un român.

Tragedia a avut loc în jurul orei 8:00 de joi dimineața, la km 21 de pe SS1, zona Castel di Guido, în sensul de mers spre Grosseto. Carabinier de profesie și ciclist amatori, Giuseppe Carrara ieșise în acea dimineață cu bicicleta pentru a se antrena, așa cum făcea adesea.

Giuseppe Carrara, 52 de ani, carabinierul decedat în accidentul rutier de joi dimineața

Din nefericire, un șofer român la volanul unei furgonete, care circula în aceeași direcție de mers, l-a accidentat pe Carrara, provocându-i răni foarte grave. La fața locului a fost chemat imediat un elicopter medical pentru a-l transporta la spital, dar pentru bărbatul italian nu s-a mai putut face nimic, acesta decedase.

Bicicleta pe care circula carabinierul când a avut loc tragedia

Dinamica accidentului este încă neclară și în curs de investigare, nu s-au făcut publice prea multe detalii despre cauzele care au dus la această tragedie. Cert este însă că șoferul român, un tânăr în vârstă de numai 23 de ani, s-a oprit imediat pentru a oferi primul-ajutor și nu se afla sub influența alcoolului, relatează ziarul Il Messaggero. Testele pentru verificarea alcoolemiei și a substanțelor stupefiante din sânge au ieșit cu rezultate negative.

Nu s-a găsit niciun document asupra victimei și identitatea sa a fost descoperită abia în jurul orei 19:30, relatează familia. Via Aurelia a fost blocată timp de ore întregi, iar trupul neînsuflețit a stat acolo timp de circa 4 ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pe via Aurelia ar trebui interzis accesul cicliștilor. În plus, niciun pic de respect pentru acel corp rămas pe stradă timp de 4 ore”, a comentat Roberto Severini, consilier comunal la Fiumicino.

Între timp, familia carabinierului caută cât mai mulți martori pentru a descoperi cu exactitate cum a avut loc accidentul.

„Căutăm martori pentru a afla dinamica tragediei. Oricine a văzut ceva, poate să sune la 338 788 3742 și să întrebe de Stefania”, a transmis Ilaria, cumnata carabinierului decedat, citată de publicația Terzo Binario.

„Până la ora 19:30 de ieri, eu și sora mea nu am avut nicio veste concretă. Giuseppe era plecat să facă o tură cu bicicleta. Sora mea, în jurul orei 12:00, a încercat să-l contacteze pe celular, dar nu răspundea. După aceea a căutat pe internet și a citit despre accident. Atunci a chemat Poliția Locală și a dat toate detaliile utile pentru a-l identifica pe soțul său”, a mai adăugat cumnata victimei.

„Colegii lui Giuseppe au fost prezenți la identificarea corpului neînsuflețit, noi încă nu l-am văzut. Cerem doar ca cineva să ne ajute să aflăm cum s-a desfășurat totul cu precizie. Mulțumesc pentru tot”, a încheiat Ilaria.

Din păcate, Carrara nu este primul ciclist victimă a unei astfel de tragedii pe via Aurelia. Alți trei cicliști au murit în accidente asemănătoare pe aceeași șosea în ultimele trei luni, mai scrie sursa citată.