Bărbat italian își înjunghie fosta concubină româncă după care amenință că se sinucide aruncându-se de la balcon

„La revedere, copila mea, ne revedem astăzi după-amiază”, fetița de 7 ani își privește mama zâmbind, după care intră cu pas hotărât în școală. Mama, o tânără femeie română în vârstă de 30 de ani, o privește lung, cu drag, după care face cale întoarsă spre casă.

Pășește liniștită de-a lungul bulevardului Ungheria din Milano. Omul care tocmai a decis să o ucidă a urmărit toată scena de la distanță. Are un cuțit în buzunar și a ales să o aștepte pe femeie chiar acum, pentru că știa că va ieși să însoțească fetița la școală și că se va întoarce singură. Și exact așa au decurs lucrurile, dimineața de 9 septembrie, prima zi de școală, femeia este pe cale să se întoarcă singură în apartamentul ei. Numai că, odată ajunsă în curtea blocului unde locuia, pe Viale Ungheria, la numărul 15, avea să-l întâlnească pe cel care îi fusese concubin pentru aproximativ un an și care decise acum că femeia trebuia să moară. Întâi o roagă „să clarifice împreună situația pentru ultima dată” apoi o înjunghie cu cuțitul în abdomen de mai multe ori. Femeia cade rănită, agresorul fuge.

Portarul blocului vede ceea ce se petrece, femeia zace într-o baltă de sânge, omul iese repede în stradă unde întâlnește o patrulă a poliției locale, ei sunt primii care intervin, după care au anunțat imediat ambulanța. Rănită, cu ultimele forțe rămase, tânăra femeie română reușește înainte de a fi dusă la spital, să șoptească numele agresorului său.

Tiziano Scalzo, în vârstă de 50 de ani este bărbatul italian care a înjunghiat-o cu intenția de a o ucide iar învestigatorii pornesc imediat pe urmele acestuia.

În timp ce ambulanța conduce femeia la spital unde va fi operată, starea ei fiind în continuare deosebit de gravă dar nu ar trebui să fie în pericol de viață, anchetatorii conduși de comandantul Marco Ciacci caută adresa lui Scalzo și ajung la domiciliul suspectului, în via Mecenate, 36. Îl găsesc pe balcon, cu o sticlă de vin într-o mână și cuțitul în cealaltă, declarând că vrea să se sinucidă și baricadându-se în apartament.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Începe negocierea, mai multe ore de tensiune, cu comandantul Ciacci și comisarul Adelmo Pacini care încearcă să convingă bărbatul să renunțe la ideea criminală. „Am reușit să-l facem să  ne deschidă și să intrăm în apartament”, a spus comandantul, „dar ne-a ținut la distanță, ținând mereu cuțitul aproape de el”. „I-am spus că l-am putea ajuta, dar de fiecare dată când ne-am apropiat, a ridicat lama cuțitului amenințând că își taie gâtul. Dialogul durează câteva ore.

Bărbatul italian renunță la ideea cuțitului și amenință că se aruncă de la balcon. Are un moment de panică însă, când evită, iar polițiștii profită și reușesc cu toată puterea lor să îl tragă în interiorul apartamentului de pe balustrada balconului pe care acesta se urcase. În aceeași seară a zilei de 9 septembrie, Tiziano Scalzo, după ce și-a înjunghiat fosta concubină și a tentat suicidiul, a fost arestat și transportat la închisoarea „San Vittore” din Milano, ne informează milano.corriere.it

Distribuie acest articol