Bărbat oprit de polițiști în trafic, găsit cu cadavrul soției în portbagaj. În mașină se aflau și copiii săi

Florian O., un bărbat în vârstă de 39 de ani din Austria, care era căutat cu mandat de arestare și a fost oprit de polițiști în timp ce circula cu mașina, a declarat în mod surprinzător că avea un cadavru în portbagaj.

Bărbatul, care are antecedente penale și s-a opus măsurilor stricte de sănătate publică impuse pe timpul pandemiei, a fost o figură centrală în protestele recente din această țară, relatează publicația locală Kronen Zeitung.

Incidentul s-a petrecut când polițiștii l-au oprit pe Florian în trafic pentru a efectua un control de rutină. Potrivit oficialilor, primele cuvinte pe care le-a rostit bărbatul au fost: „Știu, sunt căutat, nu am permis de conducere și am un cadavru în portbagaj.”

630x356 (2)
Bărbatul avea cadavrul soției sale în portbagaj. Sursă foto: krone.at.

În mașină, alături de el, se aflau cei trei copii ai săi, în vârstă de 15, 11 și 5 ani. Cadavrul din portbagaj era al mamei lor.

În urma interogatoriului, s-a descoperit că femeia murise la ora 18:00 în mod natural, deoarece era bolnavă de cancer. Mașina a fost oprită la ora 22:00 în schimb.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Florian înfășurase corpul în pânză. Înainte de a fi oprit de poliție, bărbatul avea intenția să ducă copiii la rude, apoi să lase cadavrul în fața unui spital sau să sune la numărul de urgențe.

630x356 (3)
Sursă foto: krone.at.

Acum, el se află în arest preventiv. Copiii au fost încredințați părinților acestuia. Autopsia asupra trupului neînsuflețit al femeii va avea loc marți. Se desfășoară o anchetă pentru perturbarea liniștii unui mort și un posibil aport la moartea femeii, deoarece Florian O. nu a intervenit pentru a-i oferi ajutor.

La data de 31 august 2022, Florian O., care refuzase să respecte legea, ar fi trebuit să apară în fața unui tribunal din Linz, dar nu s-a prezentat. De atunci, era căutat de autorități, în timp ce copiii săi au rămas cu mama lor bolnavă.

Distribuie acest articol