Italia: Un bărbat român a ajutat la capturarea unui deținut evadat din închisoare

„Semnalarea pe care a făcut-o cetățeanul român a fost determinantă”, spun polițiștii despre bărbatul român care a ajutat duminică, 20 mai, la capturarea unui deținut evadat din închisoarea de la Cosenza, în Calabria.

Amadou Coulibally, în vârstă de 20 de ani, de origine marocană, a evadat duminică dimineață în timpul orei de plimbare în aer liber din curtea închisorii „Sergio Cosmai” din Cosenza. El a fost prins în seara zilei respective, după 12 ore de căutări, la doar câțiva kilometri distanță de închisoarea unde fusese încarcerat cu o săptămână în urmă și din care tocmai fugise.

Deținutul evadat se ascundea pe malurile râului Crati, printre vegetație, iar prezența sa a fost semnalată poliției de către un cetățean de naționalitate română care locuiește în cartierul apropiat. Românul a observat bărbatul care stătea ascuns printre tufișurile de pe malul râului, iar atenția i-a fost atrasă în mod deosebit de hainele de culoare galbenă ale evadatului. Concetățeanul nostru nu numai că a anunțat imediat poliția, dar împreună cu alte două persoane s-a pus pe urmele fugarului. Acesta, simțindu-se urmărit a început să fugă, însă agenții de poliție sosiți între timp nu i-au mai dat nicio șansă de scăpare. A fost prins în zona străzii Sertorio Quattro mani, aproape de Palazzo dei Bruzi.

Amadou Coulibally avea de ispășit o pedeapsă cu închisoarea până în anul 2023, pentru violență și rănire de persoane. În urma infracțiunii de evadare acesta va fi dus din nou în fața justiției, unde pedeapsa riscă să-i fie mărită.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20