Bărbat român dispărut în luna iunie de la Roma, găsit cu ajutorul emisiunii „Chi l’ha visto?”

Bărbatul român, dat dispărut în luna iunie a acestui an a fost recunoscut la televizor de către preotul care l-a găzduit.

A dispărut pe data de 4 iunie de la domiciliul său din Roma. A fost găsit în aceste zile la Montevarchi mulțumită emisiunii „Chi l’ha visto?” difuzată de canalul de televiziune italian Rai Tre.

Odiseea lui Robert, un român în vârstă de 41 de ani care suferă de amnezie și nu reușește nici măcar să își declare propria identitate, s-a încheiat cu un sfârșit fericit.

A ajuns la Valdarno cam o lună în urmă iar mulțumită centrului Caritas din Montevarchi, sâmbăta trecută a reușit să-și reîntâlnească rudele. „L-au adus în Centru nostru cam o lună în urmă polițiștii care l-au găsit dormind pe o stradă din centrul istoric. Era fără documente de identitate, într-o stare de confuzie generală, cu păr lung și nebărbierit”, spune părintele Mauro Frasi, responsabilul centrului Caritas din Montevarchi. Însoțit de camera de gardă a spitalului din localitate Robert fost demis după câteva ore. „Au bătut pe ușa noastră și din acel moment am început să încercăm să ne dăm seama cine este cel om. Rostea mereu un amestec de limbi străine greu de înțeles pentru noi.”

Don Mauro Frasi

Zilele au trecut și Robert trăia în lumea sa, ospitat de cei de la Caritas Montevarchi până săptămâna trecută când unii voluntari de la acest centru urmărind programul de televiziune italian „Chi l’ha visto?”, au văzut apelul tatălui noului lor prieten. „Un telefon la redacție și în câteva minute am fost contactați. Ne-au dat posibilitatea să discutăm cu tatăl lui Robert care a venit apoi la Montevarchi și a reușit să-l îmbrățișeze pe fiul său. Robert, tânărul de origine română suferă de amnezie, locuiește la Roma, este căsătorit și tată a doi copii”, a declarat Don Mauro Frasi pentru cotidianul lanazione.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI