Bărbat român găsit spânzurat de un pod în Italia: autopsia confirmă că Vasile s-a sinucis

Se numea Apostol Vasile și era originar din Maramureș, tânărul muncitor român în vârstă de 34 de ani care era rezident în localitatea italiană Fondi din provincia Latina și care în cursul nopții de marți spre miercuri, 4 septembrie 2019, a decis să-și pună capăt zilelor.

Trupul neînsuflețit al lui Vasile a fost găsit spânzurat de podul de pe via Ponte Rotto în jurul orei 2:00 noaptea de către un trecător. O ambulanță a fost chemată imediat la fața locului, dar pentru conaționalul nostru nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

Au fost chemați și carabinierii la locul tragediei și s-a dat startul unei anchete pentru a descoperi cu exactitate cum a murit bărbatul român. Procurorul Antonio Sgarella de la Procuratura din Latina, care a coordonat ancheta, a dat ordin să fie efectuată autopsia asupra corpului neînsuflețit al bărbatului român, aceasta fiind executată de medicul legal Maria Cristina Setacci.

Rezultatele autopsiei au confirmat ceea ce anchetatorii suspectau de la bun început, scrie H24 Notizie: Vasile a decis să-și ia singur viața, lăsând o durere de nedescris în inima soției sale și a persoanelor dragi, care încă nu-și explică motivul gestului său.

La încheierea anchetei, trupul fără viață al bărbatului român a fost preluat de familia sa care a organizat repatrierea în România. În după-amiaza zilei de vineri, 6 septembrie 2019, trupul neînsuflețit al tânărului a plecat spre România, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Pregătirile pentru repatrierea trupului neînsuflețit al lui Vasile. Sursa foto: h24notizie.it

Vasile Apostol lucra ca zidar și locuia în localitatea Fondi alături de soția sa de mai mulți ani.

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.