Un bărbat s-a trezit la casa funerară într-un sac de cadavre după ce medicii l-au declarat mort

Jose Ribeiro da Silva, un brazilian de 62 de ani, a decedat joi, 1 decembrie, la spitalul orașului Rialma (statul Goias din Brazilia), unde fusese internat după ce a petrecut cinci ore la morga din localitate, introdus într-un sac pentru cadavre și ținut într-o cameră frigorifică.

Jose fusese declarat mort încă de marți 29 noiembrie, potrivit rapoartelor medicale emise de spitalul „Estadual do Centro-Norte Goiano” din localitatea Uruacu (Goias), unde acesta a fost internat și tratat de cancer la limbă.

Potrivit portalului brazilian de știri Globo, Doctorul Lucas Campos a eliberat chiar și un certificat de deces, care a fost trimis familiei răposatului.

Sora lui Jose, Aparecida, a spus că a fost informată despre deces marți, în jurul orei 20:00, și că trupul fratelui ei a fost eliberat familiei pentru a începe aranjamentele de înmormântare – fără să-și imagineze vreodată că acesta era încă în viață.

Ulterior, trupul presupus fără viață al bărbatului a fost trimis la o casă de pompe funebre din Rialma, localitate aflată la 100 de kilometri distanță de Uruacu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Jose a petrecut acolo aproximativ cinci ore într-un sac pentru cadavre. După ce a ajuns la serviciu, în jurul orei 1:00 din noaptea de 30 noiembrie, un lucrător de la morgă l-a găsit pe Jose cu ochii deschiși în sacul destinat cadavrelor.

Lucrătorul a spus că încă mai respira, dar cu oarecare dificultate. Casa de pompe funebre a contactat imediat serviciile de urgență, iar Jose a fost dus la clinică din apropiere, unde a fost internat în stare critică. Din nefericire, el a murit în ziua următoare.

De profesie asistentă socială, sora lui Jose a declarat pentru Globo: „Sentimentul este de revoltă. Este greu să menționez măcar genul de sentiment.

„A fost o monstruozitate, fratele meu a trăit un adevărat film de groază și eu trăiesc un coșmar. Încă nu am reușit să-l accept.”

Spitalul „Estadual do Centro-Norte Goiano” a declarat că a fost inițiată o anchetă pentru a investiga cazul și că medicul Lucas Campos, care a emis certificatul de deces, a fost concediat.

Sora lui Jose crede că a fratele ei a murit pentru că a stat cinci ore într-un sac de plastic și apoi a fost pus într-o cameră frigorifică.

Deputatul statului Goias, Peterson Amin, a declarat că Poliția Civilă a confirmat cauza morții ca fiind hipotermia, ceea ce ar putea agrava responsabilitatea medicului Campos.

„Cauza morții fiind hipotermia, crește responsabilitatea medicului, așa că urmează să schimbăm încadrarea anchetei, care anterior era calificată ca tentativă de omor, astăzi este o omucidere din culpă, posibil din neglijență”, a explicat Peterson.

Extrem de revoltată, Aparecida a adăugat: „Este incredibil ce s-a întâmplat. Fratele meu a petrecut cinci ore într-o pungă de plastic, în frig.

„A fost oribil, o astfel de situație este inacceptabilă”. Trupul lui Jose Ribeiro a fost îngropat la cimitirul orașului Rialma, în nordul statului Goias.

În noiembrie anul trecut, un bărbat din India a revenit la viață după ce a fost declarat mort din greșeală și a fost pus într-un congelator timp de șapte ore.

Sreekesh Kumar, în vârstă de 40 de ani, a fost implicat într-un accident rutier în districtul Moradabad din statul Uttar Pradesh, pe 18 noiembrie 2021.

Familia sa l-a dus de urgență la spital, dar a fost declarat mort la scurt timp după sosire. După șapte ore de stat la morgă, bărbatul a fost găsit în viață și a fost readus la spital, unde a fost cuplat la un aparat de oxigen, deoarece a rămas în comă.

Medicii indieni nu au putut să-l opereze din cauza unei tulburări hemoragice și a murit la scurt timp, exact ca și brazilianul Jose, potrivit Metro.

Distribuie acest articol