Bărbat ucis de un cocoș după ce tocmai se vindecase de cancer

Jasper Kraus, un olandez în vârstă de 67 de ani, rezident în localitatea irlandeză Ballinasloe (comitatul Roscommon), a decedat într-un mod bizar la domiciliul său după atacul unui cocoș Brahma extrem de agresiv.

Potrivit fiicei sale, în vârstă de 33 de ani, Virginia Guinan, Kraus era un fost dresor de cai pensionat și un mare iubitor și îngrijitor de animale, cu o vastă experiență. El a murit în casa sa din Ballinasloe, din cauza pierderilor excesive de sânge. Cu puțin timp înainte fusese atacat de un cocoș din gospodărie.

Jasper Kraus. Sursa foto: Irish Central

După cum relatează Irish Central, cocoșul care nu era la prima faptă de acest fel. Un examinator numit de instanța irlandeză să investigheze cazul, a dezvăluit că Kraus ar fi fost atacat de cocoșul rasa Brahma, care a fost adus la proprietatea sa după ce atacase un copil mic.

Cocoș Brahma

Olandezul, care suferise de cancer și se vindecase în urmă cu câteva luni, locuia cu un chiriaș care dormea ​​în timpul atacului. Kraus l-a trezit cu un țipăt și i-a spus doar cuvântul „cocoș” înainte de a-și pierde cunoștința. Chiriașul său a alertat serviciile de urgență și apoi a informat-o pe fiica bărbatului despre ceea ce s-a întâmplat cu tatăl ei.

La sosirea polițiștilor și a personalului sanitar, bărbatul irlandez zăcea pe podeaua bucătăriei, într-o baltă de sânge, cu o rană adâncă de 1,5 cm pe gamba piciorului stâng. Paramedicii au încercat să-l resusciteze, dar fără rezultat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cursul anchetei judiciare, fiica bărbatului a declarat că și-a dat seama că pasărea ar putea fi vinovată de moartea tatălui ei, deoarece avea sânge pe gheare, iar de la cotețul găinilor și până în casă era o dâră de sânge.

„A fost un atac rău intenționat, absolut brutal. Erau litri de sânge peste tot pe podea când am ajuns. În jurul scărilor era o dâră de sânge care ducea în grădină, la cotețul găinilor”, ​​a declarat Virginia.

Fiica lui Kraus a spus despre cocoșul respectiv că ar fi „o rasă drăguță, docilă, bună cu copiii. Dar asta arată că orice rasă poate fi periculoasă. Că e greu de crezut ca un om să fie ucis de un cocoș, dar se poate!”, a precizat ea.

Femeia a amintit că același cocoș a încercat să-i atace fiica în vârstă de numai 3ani. La acea vreme, ea a vrut să scape de pasăre, dar „tatăl meu a protestat. Avea o inimă prea mare și nu voia să scape de cocoș”, a explicat ea.

În urma acestui tragic și incredibil incident, Virginia face apel la toți cei care dețin cocoși sau găini: „Oamenii vor să aibă ouă proaspete și să crească pui în gospodăriile lor. Dar nu doar animalele mari, precum vitele și caii, pot fi periculoase. Oamenii ar trebui să fie conștienți și să scape de orice pasăre de îndată ce aceasta dă semne de agresivitate.

„Am vrut să scap de cocoșul respectiv de îndată ce a atacat-o pe fiica mea, dar tatăl meu a vrut să îl păstreze”, s-a plâns ea, îndurerată de faptul că tatăl ei a fost principalul vinovat pentru halucinanta sa moarte, după ce tocmai scăpase de cancer.