Bărbat ucis în Italia de trei câini. Un păstor a încercat în zadar să-l salveze

În localitatea Manziana, situată în apropiere de Roma, o tragedie a avut loc în dimineața zilei de duminică, 11 februarie, când un bărbat a fost ucis de trei câini din rasa Rottweiler.

Câinii l-au atacat în timp ce făcea jogging în apropierea pădurii Macchia Grande.

Incidentul a avut loc în jurul orei 8:30, iar victima, Paolo Pasqualini, în vârstă de 39 de ani, necăsătorit și fără copii, purta echipament sportiv și își făcea alergarea de dimineață, când a fost încercuit și atacat de câinii Rottweiler.

photo_2024-02-11_19-14-12
Paolo Pasqualini, ucis de trei câini Rottweiler. Sursa foto: La Repubblica

Un păstor, martor al atacului, a încercat să intervină pentru a salva victima, dar nu a reușit. El a scăpat de furia câinilor folosind un baston.

Împreună cu alți doi martori, o femeie și un bărbat care se plimbau cu câinele, a sunat după ajutor după ce a auzit strigătele disperate ale victimei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Câinii, care au scăpat din curtea unei locuințe situată la marginea pădurii, au fost capturați câteva ore după atac.

Proprietarul acestora a declarat că este devastat de cele întâmplate și a subliniat că respectivii câini nu au manifestat niciodată un comportament agresiv anterior:

Nu eram prezent când l-au atacat, nu știu cum au scăpat rottweilerii mei. Trăiesc o disperare profundă pentru ceea ce s-a întâmplat.

A fost o duminică teribilă. Am copii mici și câinii mei nu au fost niciodată agresivi”, a împărtășit proprietarul câinilor.

Echipele de intervenție au ajuns la fața locului, dar pentru bărbatul care a fost atacat de câini nu s-a mai putut face nimic, era deja decedat. El avea răni grave pe corp, față și brațe.

Carabinierii din Manziana și cei de la Forțele Forestiere, înarmați cu pistoale cu sedative, au reușit să imobilizeze câinii și au închis accesul în zona respectivă.

Proprietarul câinilor a fost semnalat procuraturii și urmează să fie audiat pentru a se determina circumstanțele care au permis animalelor să părăsească proprietatea.

Asociația Italiană pentru Apărarea Animalelor și Mediului (Aidaa) și-a exprimat durerea și solidaritatea cu familia victimei, solicitând în același timp ca cei trei câini să nu fie eutanasiați și să se desfășoare o investigație amănunțită pentru a verifica eventualele responsabilități terțe care au condus la evadarea câinilor din curte.