Bărbatul în casa căruia a stat Elena, adolescenta româncă dispărută în Italia: „Nu o ținea nimeni cu forța”

Se numește Vasile Dabija și este cetățean moldovean bărbatul în locuința căruia Elena, tânăra română de 17 ani din Grosseto, a locuit în ultimele săptămâni, informează ziarul La Nazione. Potrivit celor relatate de Dabija, Elena a ajuns să locuiască acolo după ce un român pe nume Constantin l-ar fi rugat să-i găzduiască pentru o perioadă.

Vasile Dabija, bărbatul care a găzduit-o pe Elena în ultimele săptămâni. Foto: La Nazione

„Acel băiat m-a întrebat dacă aveam loc pentru a-l găzdui pe el și pe prietena lui câteva zile, având în vedere că el trebuia să înceapă munca în agricultură pentru a lucra la recoltat. Eu ajut mereu persoanele care, străine ca și mine, se află în dificultate, așa că i-am găzduit, cum am făcut și cu alții în trecut”, a povestit Vasile pentru sursa citată.

Bărbatul moldovean a spus, însă, că Elena s-a prezentat cu alt nume și a spus că are o vârstă mai mare decât cea reală.

„Când am văzut-o pe fată, am întrebat-o cum se numește și mi-a spus: „Vanessa”. Mi-a spus că are 23 de ani și că părinții ei erau în Grosseto, dar că nu erau de acord cu relația ei cu Constantin și aceste este motivul pentru care veneau să locuiască la mine. Am crezut ce-mi spunea fiindcă îl cunosc pe Constantin de ceva timp și am avut încredere”, a mai relatat Dabija.

În ciuda faptului că dispariția Elenei a fost mediatizată constant în ultimele două luni, bărbatul moldovean nu a văzut nimic în presă pe această temă, acesta declarând că nu urmărește știrile nicicum. Când a aflat de la un conațional, însă, că fata pe care o găzduiește este dată dispărută și căutată cu disperare de părinții ei, a sunat-o imediat pe mama acesteia și a chemat-o la locuința lui, îndemnând-o, de asemenea, să cheme și Poliția.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu mă uit la televizor, nu citesc ziarele. Nu am știut nimic despre dispariția fetei de 17 ani până când un alt băiat moldovean, luni seara (5 octombrie – n.r.),nu mi-a arătat un video de la emisiune „Chi l’ha visto?”. Sunt părinte și eu și am contactat-o imediat pe mama fetei. Am vorbit cu ea la telefon și am chemat-o la mine acasă, invitând-o să anunțe imediat Poliția care a sosit apoi în scurt timp”, a mai declarat bărbatul moldovean.

„Nu înțeleg cum Elena, pe care eu o știam de „Vanessa”, a putut să stea în tot acest timp departe de mama ei. Nu era obligată de nimeni să stea acolo. Părea că stă bine. Nu am asistat la nicio ceartă sau neînțelegere cu prietenul ei. Dar eu pot să vorbesc doar despre perioada în care cei doi au stat în casa mea de pe via Saturnia. Ce s-a întâmplat înainte de asta, pe cine au cunoscut sau a întâlnit, n-am de unde să știu”, a mai spus în final Vasile Dabija.

Potrivit sursei citate, Elena a fost găzduită de cetățeanul moldovean din data de 31 august și până când s-a întors acasă, în seara zilei de 5 octombrie. Ceea ce s-a întâmplat, însă, din 7 august, ziua dispariției, și până când a ajuns în apartamentul lui Vasile Dabija, rămâne încă un mister pe care anchetatorii, mai devreme sau mai târziu, îl vor rezolva.

Între timp, Vasile a declarat ieri pentru ziarul La Nazione că nu a primit nicio înștiințare conform căreia ar fi anchetat și că apartamentul său nu este pus sub sechestru.

Distribuie acest articol