Bătaie între pasageri la bordul unui avion Ryanair. Piloții au fost nevoiți să se întoarcă din zbor după numai 36 de minute

Un zbor Ryanair, decolat din Agadir (Maroc) cu destinația aeroportul Londra Stansted din Marea Britanie, a fost forțat să se întoarcă după numai 36 de minute de zbor din cauza unei încăierări izbucnite între pasageri din cauza aranjamentului locurilor.

Potrivit unei reconstrucții realizate de ziarul britanic The Sun, tensiunile dintre călători au început încă de la îmbarcare și au escaladat rapid după decolare.

Martorii oculari au relatat despre țipete și pumni, iar unul dintre pasageri a suferit un atac de panică în urma incidentului.

În momentul în care situația a scăpat de sub control, pilotul a decis să devieze avionul către Marrakech.

La aterizare, poliția locală a intervenit și a reținut pasagerii implicați în altercație. Restul călătorilor, șocați de cele întâmplate, au fost nevoiți să aștepte 34 de ore pentru a-și continua călătoria spre Stansted.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un martor a povestit pentru sursa citată că un bărbat de aproximativ 30 de ani i-a cerut unei femei să se mute pentru a se putea așeza alături de familia sa.

Disputa s-a reaprins după decolare, când bărbatul s-a apropiat din nou de femeie, care anterior refuzase să se mute. El a început să o amenințe, iar soțul femeii a intervenit, declanșând astfel o încăierare.

Filmările realizate cu telefonul mobil, publicate în exclusivitate de The Sun, arată pasageri care țipă și se împing pe culoar. Vezi video aici: https://www.thesun.co.uk/news/29010022/ryanair-flight-from-hell-turns-round-after-36-minutes/

Martorul a adăugat: „Una dintre familiile implicate făcea parte dintr-un grup mai mare de turiști și de aceea alți pasageri s-au alăturat agresiunii.”

Ryanair a asigurat cazare la hotel pentru cei 200 de pasageri și a reprogramat un zbor din Marrakech pentru dimineața următoare.

Cu toate acestea, și acest zbor a fost anulat, iar pasagerii au ajuns la Londra abia în seara zilei de joi.

Un purtător de cuvânt al companiei irlandeze a declarat: „Ne cerem scuze sincer pasagerilor pentru această deviere și întârzierea cauzată de un mic grup de pasageri turbulenți, care au fost în afara controlului Ryanair.”