Bătaie între români și africani într-un oraș din Italia. „Unul dintre ei a fost bătut cu bestialitate”

Aproximativ zece persoane au participat în seara zilei de 20 august, la Viterbo, în Piața San Faustino, la un scandal în care s-au confruntat două grupuri de cetățeni de naționalități diferite: unul de nigerieni și celălalt de bărbați de origine română, informează tusciaweb.eu.

„Întâi au început să discute între ei, să se certe, apoi au trecut la bătaie”, povestește un martor ocular care a asistat la scandalul provocat de grupul de nigerieni și cel de români. „Și-au tras cu sticle goale de bere, cu bare de fier, plăci de lemn, ba chiar și-au aruncat și cu o bicicletă! Unul dintre ei a căzut la pământ și a fost bătut cu bestialitate.”

Locuitorii din centrul istoric al localității, martori la bătaia dintre cele două grupuri, au rămas înspăimântați de violența care anima spiritele celor două tabere, iar în așteptarea forțelor de ordine, un bărbat a început să sune claxonul mașinii în speranța că va distrage atenția și va dispersa grupul de bătăuși. Dar încercarea s-a dovedit inutilă.

La sosirea poliției, nigerienii erau deja dispăruți de la fața locului. Românii au fost în schimb blocați de polițiști care i-au reținut și dus la secția de poliție. Trei dintre români au fost transportați la spitalul Belcolle cu un prognostic din partea medicilor de 4, 10 și respectiv, 30 de zile de îngrijiri medicale. Pentru patru nigerieni prognosticul nu a depășit 5 zile fiecare. Alte persoane implicate în luptă au fost reținute la sediul poliției.

La locul unde a avut loc altercația între cele două grupuri s-au prezentat poliția, carabinierii și ambulanța.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se pare, conform primelor interogatorii, că toți participanții la incidentul respectiv se cunoșteau între ei și că ar fi existat și alte dispute pe motive de muncă între cei implicați.

Trei români și patru nigerieni au fost arestați și acuzați de agresiune agravantă și tulburarea liniștii publice.

@rotalianul