Bătaie la un botez românesc din Italia. Un invitat a ajuns la spital cu răni grave

O petrecere de botez, la care participau mai mulți români, s-a transformat într-un veritabil câmp de luptă sâmbătă seară, 17 februarie, într-o sală de recepții situată pe drumul ce leagă localitatea Passaggio de Bettona, în provincia Perugia din Umbria, informează Il Messaggero.

Evenimentul, gândit să fie o ocazie de bucurie într-un cadru pitoresc, printre măslinii colinelor din Bettona, a luat o întorsătură neașteptată când, din cauza unor priviri nepotrivite și a unor cuvinte grele, atmosfera de sărbătoare a fost înlocuită de violență.

Conflictul a escaladat când mai mulți invitați, pierzându-și cumpătul, au ajuns să se ia la bătaie

Inițial, altercația a început cu înjurături și amenințări între unii dintre invitați, escaladând rapid într-o bătaie generală, accentuată probabil și de consumul de alcool.

Șase bărbați, cu vârste între 25 și 38 de ani, care veniseră la restaurant împreună cu familiile lor, au fost protagoniștii scandalului. Toți români, rezidenți în zona Foligno, la fel ca restul invitaților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația a devenit atât de gravă încât a fost necesară intervenția forțelor de ordine, alertate prin apel la numărul de urgență 112, care cu greu au reușit să restabilească calmul și să despartă combatanții.

Intervenția echipelor medicale de la 118 a fost, de asemenea, indispensabilă

Unul dintre protagoniștii altercației a suferit răni serioase, inclusiv o fractură de sept nazal și multiple fracturi la membrele superioare, fiind necesară transportarea sa la spitalul din Perugia pentru îngrijiri.

Prognosticul indică o perioadă de convalescență de cel puțin 30 de zile. La finalul investigațiilor, cei șase bărbați au fost denunțați la Parchetul din Perugia.

Ancheta urmează să determine circumstanțele exacte ale incidentului, într-o încercare de a înțelege cum o seară de sărbătoare a degenerat într-o astfel de violență.

Distribuie acest articol