Bătrân dat dispărut în Italia de patru luni, găsit mort în casă sub un maldăr de haine și alte obiecte

Un pensionar în vârstă de 80 de ani din Foggia, regiunea Puglia, care a fost dat dispărut la sfârșitul lunii noiembrie 2022, a fost găsit mort în dormitorul locuinței sale, sub o grămadă de haine și alte obiecte. Un apel pentru găsirea lui fusese lansat și la emisiunea „Chi l’la Visto” de pe Rai 3, care se ocupă de cazurile persoanelor dispărute în Italia.

Raffaele Lioce, fost ciclist și antrenor de hochei, a fost găsit după patru luni de la moartea sa.

Bătrân dat dispărut în Italia, găsit mort în casă sub un maldăr de haine și alte obiecte. Sursa foto: Chi l’ha Visto

El suferea de sindromul acumulatorului compulsiv, o tulburare psihologică caracterizată prin tendința de a acumula obiecte de tot felul.

Fusese dat dispărut la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut de către vecinii săi. Ușa casei sale era neîncuiată și din interior venea un miros urât și greoi, dar se credea că provenea de la obiectele acumulate și de la mizeria care domnea în interior.

Prefectura activase protocolul de căutare a persoanelor dispărute, iar pe 17 februarie pompierii intraseră în locuința lui, dar nu l-au găsit probabil pentru că era greu de căutat având în vedere cantitatea enormă de obiecte acumulate în casă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astăzi cadavrul bărbatului a fost găsit de o firmă desemnată de primărie să golească apartamentul

Conform primelor informații, cadavrul bătrânului a fost găsit în dormitorul apartamentului său, situat la etajul trei al unui bloc de pe strada Mazzini, nr. 42, unde locuia singur. Bătrânul era sub o grămadă de haine și obiecte pe care le-a acumulat de-a lungul timpului transformând casa într-o groapă de gunoi.

Descoperirea a fost făcută astăzi, vineri, 17 martie, de operatorii însărcinați cu evacuarea apartamentului, în urma unei hotărâri eliberate de primăria din localitate după ce vecinii au făcut o plângere legată de gunoaie, șobolani și în special de mirosul neplăcut.

„Sperăm că cineva va interveni cât mai curând posibil. Această situație durează de prea mult timp” a fost apelul locatarilor, care au trebuit să blocheze ușa apartamentului bărbatului pentru a preveni ieșirea insectelor și a șoarecilor.

„Vecinul nostru nu este în casă, ușa apartamentului este deschisă, situația igienico-sanitară devine periculoasă. Am dori să știm unde este și dacă este bine, și să facem curățenie în apartament”, au mai adăugat în cererea lor vecinii pensionarului.

Se presupune că Raffaele Lioce s-a simțit rău și nu a reușit să se mai ridice de sub grămada de haine și obiecte ca să ceară ajutor. Procurorul a dispus autopsia trupului neînsuflețit. Video mai jos: