Italian bătut de soție și ținut într-o debara: „Nu i-am rupt eu dinții, mânca nuga de-aia tare”

O pensionară din Civitavecchia (Lazio) este acuzată că și-a lovit și maltratat soțul în vârstă de 90 de ani, pe care îl forța să-și petreacă nopțile pe un scaun, într-o debara, iar ziua îl scotea afară din casă și îi dădea 5 euro să-și cumpere de mâncare. „Suntem despărțiți, l-am ținut în casă de milă, iar în debara el a preferat să stea”, a declarat femeia.

Bătrânul, însă, a povestit că era forțat să își petreacă nopțile în debara, pe un scaun și cu o găleată în care își făcea nevoile. În timpul zilei soția îl dădea afară din casă și își petrecea practic tot timpul stând pe o bancă de pe faleza din Civitavecchia, o localitate pe malul mării, la nord de Roma.

Într-o zi, o patrulă de carabinieri l-a observat pe bătrân și i-a cerut explicații. El a povestit condițiile groaznice în care trăia: „Vă rog să mă ajutați, soția mă închide noaptea într-o debara, am doar o găleată și un scaun, în loc de cearșaf am ziare și trebuie să ies afară din casă în timpul zilei.”

Soția lui este acuzată de rănire și maltratare în familie, dar a încercat în toate modurile să nege abuzurile semnalate de soțul ei: „Ne-am despărțit, l-am primit în casă din milă. El singur a vrut să stea în cămara aia, avea acolo o saltea. Și nu e adevărat că l-am lovit, ar avea semne pe corp, dar nu are”, a spus femeia conform Fanpage.

În cadrul emisiunii „La vita in diretta”, de pa Rai 1, ea a încercat să se justifice astfel în privința unei alte acuzații, aceea de a-și fi lovit soțul peste dinți: „Sunt acuzată că l-am lovit în proteza dentară, dar nu e adevărat. A mâncat nuga, din aia tare și i s-au rupt dinții”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform celor reconstituite, însă, acuzațiile la adresa femeii sunt considerate credibile. Bărbatul a fost nevoit să doarmă fără pat și fără mâncare până dimineața. Dimineața, soția îl dădea afară și îi înmâna 5 euro, care trebuiau să-i ajungă până în seară, după cină, când i se permitea să se întoarcă acasă.

Ancheta este coordonată de procurorul adjunct Annunziata Rapillo de la Parchetul din Civitavecchia. Pensionarul, care are debut de Alzheimer și suferă de demență senilă, este în prezent găzduit într-un azil de bătrâni din zonă.