Bătrân din Italia, înșelat de o româncă de 193.000 de euro. Gabriela a fost condamnată la închisoare

Un bărbat în vârstă de 80 de ani din Ravenna, provincia cu același nume din regiunea italiană Emilia-Romagna, a căzut victimă unei escrocherii romantice din partea unei românce, care l-a lăsat fără 193.000 de euro, economiile sale de-o viață, în numai trei luni.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, Gabriela Lucreția Stoica, o femeie în vârstă de 39 de ani, de naționalitate română, l-a sedus pe bărbat într-un bar, pretinzând că este disperată și oferindu-i raporturi intime.

Bărbatul, care rămăsese văduv de curând și era „instabil emoțional”, conform declarației judecătorului, a fost păcălit să îi dea femeii această sumă imensă de bani.

Gabriela Lucreția Stoica a fost deja condamnată la 6 luni de închisoare într-un proces scurt, în timp ce o altă româncă implicată, Maria Alexandra Gherbe, care este verișoara Gabrielei și în contul căreia au fost transferați banii, este judecată și ea.

Aceasta din urmă este apărată la proces de avocatul Francesco Papiani, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victima, reprezentată de avocații Giovanni Scudellari și Eleonora Raggi, va trebui să primească o sumă provizorie de 100.000 de euro drept despăgubire, deși este puțin probabil ca aceasta să îi fie restituită în totalitate.

Întrebat în sala de judecată de ce a dat atât de mulți bani unei străine într-un timp atât de scurt, bărbatul a răspuns:

„Pe de o parte, din compasiune umană, iar, pe de altă parte, pentru că am fost naiv”, a recunoscut bătrânul.