Bătrân italian lasă moștenire îngrijitoarei sale un milion de euro. Judecătorul anulează testamentul

Un bătrân italian a transferat înainte de a muri toate bunurile sale pe numele îngrijitoarei care l-a asistat și moștenitorilor acesteia, adică soțul, copiii și nora femeii. Chemați în instanță și acuzați că au profitat de condițiile precare de sănătate ale bătrânului, aceștia au fost obligați să returneze toate donațiile primite din partea pensionarului, relatează La Nuova Sardegna.

Judecătorul Curții tribunalului din Sassari a decis: bătrânul pensionar, cu inițialele A.G., din Valledoria (Sardegna), care și-a lăsat toate bunurile sale în valoare de 1 milion de euro femeii care l-a îngrijit în ultimii ani de viață, nu era în deplinătatea facultăților mintale în momentul redactării testamentului său. Judecătorul a decis anularea documentului.

Testamentul a fost anulat împreună cu toate donațiile făcute, returnând astfel bunurile bătrânului, moștenitorului său legitim: surorii sale.

Îngrijitoarea și nora sa intenționau să-i dea bătrânului decedat ultimul bun rămas cu o ceremonie funerară în conformitate cu ritualul Martorilor lui Iehova căruia, potrivit lor, bărbatul se convertise înainte de a muri. Dar rudele pensionarului au decis altfel, ele au dat în judecată îngrijitoarea și pe nora acesteia acuzate că au profitat de starea de sănătate precară a bătrânului asistat și au procedat cu o ceremonie de înmormântare catolică pentru bătrân.

Curtea judecătorească din Sassari, pe lângă anularea testamentului, a condamnat, de asemenea, inculpații la plata taxelor și a procedurii legale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI