Bătrân mort, ascuns de îngrijitor în congelator timp de doi ani. „Îmi era drag, nu mă puteam despărți de el”

Un îngrijitor de bătrâni din Birmingham (Anglia), în vârstă de 53 de ani, a fost arestat și condamnat la închisoare pentru ascunderea cadavrului fostului său angajator, John Wainwright, în vârstă de 71 de ani, într-un congelator timp de doi ani.

Bărbatul a fost arestat și dus la închisoare marți după-amiază, 5 decembrie 2023, menționează Corriere Adriatico.

Pensionarul, fost consilier local, a decedat în septembrie 2018, iar Damion Johnson, îngrijitorul său, l-a ascuns apoi într-un congelator pe care l-a cumpărat de pe internet.

Cadavrul a fost descoperit abia în august 2020, când congelatorul a fost dus la un centru de reciclare. La momentul descoperirii, corpul zăcea încovoiat în congelator.

În timpul procesului, inculpatul s-a apărat susținând că „a fost copleșit de durere” și că nu se simțea pregătit să se despartă fizic de corpul bătrânului pe care îl considera ca un tată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De fapt, îngrijitorul continua să încaseze pensia fostului său angajator. El continua să retragă bani din contul bancar al acestuia.

În urma sentinței dată de judecător, a fost găsit vinovat de împiedicarea înmormântării pensionarului, între 1 septembrie 2018 și 22 august 2020, precum și de trei capete de acuzare pentru fraudă, legate de retragerea de bani din contul victimei.

Îngrijitorul a fost condamnat la doi ani de închisoare.