Bătrână de 81 de ani jefuită în România de doi bărbați: „Ai copii în Italia, unde-s milioanele?”

Elena Solomon, femeie în vârstă de 81 de ani din județul Bacău a fost jefuită în miez de noapte, în urmă cu numai câteva zile, de doi bărbați care au lovit-o și amenințat-o pentru a le da banii. După ce bătrâna le-a dat jefuitorilor toți banii pe care-i avea, suma de 400 de lei, aceștia au devenit și mai violenți, cerându-i să-i dea banii pe care i-au trimis copiii femeii din Italia.

De când copii femeii au decis să se stabilească în străinătatea, aceasta locuiește singură, scrie Știrile Pro TV, iar infractorii au profitat de acest fapt pentru a o jefui. Doi bărbați au pătruns în casa bătrânei, a cărei ușă se pare că era descuiată, și au început s-o lovească și să o amenințe pentru a le da toți banii. Femeia de 81 de ani s-a supus și le-a dat 400 de lei, toți banii pe care-i avea în casă, dar jefuitorii nu s-au mulțumit.

„M-am trezit sufocată din somn. Deodată m-am speriat și am zis că ce vis urât. Când am văzut că mă strânge mai tare și nu am aer, am început: «văleu,văleu». «Dă banii!». «N-am bani!». «N-ai bani? Cum n-ai bani?! N-ai copii în Italia, n-ai copii prin cutare loc și îți aduce?! Unde-s banii, unde-s milioanele?». Și dă-i. Tot am zis:  «Nu mă omorâți, luați tot din casă, luați tot, numa’ bani nu am decât în portofel»”, a declarat bătrâna pentru Știrile Pro TV.

Elena Solomon, bătrâna jefuită în județul Bacău. Foto: știrileprotv.ro

După ce au căutat banii bătrânei prin toată casa, chiar și în lada frigorifică și nu au găsit nimic, tâlharii au fugit. Abia spre dimineață femeia a găsit puterea să iasă din casă și a cerut ajutorul unui vecin.

„A venit la vecinul dimineață, plină de sânge”, povestește un alt vecin.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii au deschis o anchetă și au reținut pentru 24 de ore un tânăr cu antecedente penale, pe nume Marius Buță, dar acesta neagă acuzațiile care i se aduc, iar magistrații au decis să fie anchetat în stare de libertate.

Marius Buță, tânărul suspectat că a jefuit-o pe bătrâna de 81 de ani. Foto: știrileprotv.ro

„Eu am mai fost în pușcărie la Târgu Ocna și au căzut toate în capul meu, au crezut că eu m-am dus la femeie și i-am luat banii și inele sau ce i-am luat”, a spus inculpatul. Anchetatorii adună probe în continuare și îl suspectează și pe tatăl tânărului arestat că ar fi participat la jaf, fiind audiat și acesta.

Între timp, copiii bătrânei jefuite spun că se vor întoarce acasă măcar pentru o perioadă pentru a fi alături de mama lor.