Bătrâna din Italia lăsată să moară de foame și de sete. Fiica mințea că mama sa era îngrijită de o badantă

Montelibretti, o mică localitate din apropierea Romei, a fost zguduită de o tragedie șocantă, Margherita Battazza, o femeie de 84 de ani, a fost găsită moartă în locuința sa din via dei Salici, după ce a fost lăsată fără mâncare și apă timp de mai multe zile.

Incidentul a ieșit la iveală pe 12 iunie, când carabinierii au descoperit corpul neînsuflețit al bătrânei.

Fiica pensionarei, Antonella Marrella, în vârstă de 49 de ani, se afla într-o stațiune din Abruzzo, la plajă cu cei doi copii ai săi, ambii cu dizabilități. Ea le-a spus vecinilor de plajă că mama sa era acasă, îngrijită de o badantă.

„Era zâmbitoare, chiar simpatică, și se implica mult în activitățile cu cei doi băieți. Era mereu la telefon”, au povestit clienții stabilimentului de pe plaja din Pineto, care au întâlnit-o între 8 și 12 iunie.

Antonella, care locuia în casă cu mama sa, se aflat în arest la domiciliu pentru abuz și neglijență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta aflată în desfășurare a scos la iveală detalii cutremurătoare despre familia Marrella.

Fiica bătrânei, pe lângă faptul că trebuia să aibă grijă de mama sa nevăzătoare și invalidă, era responsabilă și de cei doi copii ai săi, proveniți din relații diferite.

După moartea tatălui său în 2018, femeia a preluat administrarea proprietăților familiei.

Situația a devenit critică după această pierdere, iar serviciile sociale și poliția locală au efectuat numeroase inspecții la domiciliul lor.

În urma acestor intervenții, instanța a decis să încredințeze autoritatea părintească asupra copiilor primarului din Montelibretti. Antonella trebuia să fie supusă unei evaluări la Centrul de igienă mentală, dar nu s-a prezentat niciodată la programare.

Descoperirea macabră din 12 iunie a declanșat o investigație detaliată din partea autorităților din Monterotondo.

Parchetul din Tivoli a deschis un dosar, iar autopsia efectuată pe corpul bătrânei a relevat că aceasta a murit de foame și sete.

Rezultatele testelor toxicologice sunt așteptate în 30 de zile. În fața acuzațiilor, Antonella Marrella a ales să-și exercite dreptul de a nu răspunde.

Vecinii din Montelibretti sunt șocați de cele întâmplate. „Era lucidă și excentrică”, a declarat un locuitor despre Antonella, adăugând că aceasta s-a prezentat la carabinieri în haine de plajă, crezând că moartea mamei sale a fost o nefericită întâmplare.

„Avea o relație bună cu mama sa. Nu am văzut niciodată conflicte sau probleme între ele”, a spus un alt vecin.

Administrația locală și-a exprimat consternarea față de cele întâmplate:

„Este o tragedie care a îndurerat întreaga comunitate din Montelibretti”, a declarat viceprimarul Giuseppe Gioia.

„Comunitatea noastră, care din 2018 are autoritatea părintească asupra celor doi copii, a luat toate măsurile necesare pentru a le proteja bunăstarea psihofizică și a inițiat proceduri privind starea mentală a mamei.”

Cazul rămâne sub investigație.