Bătrână din Italia, rămasă fără brațe după ce a fost atacată de cei cinci câini ai săi

O femeie în vârstă de 83 de ani a fost atacată brutal de cei cinci câini de talie mare pe care îi deținea în propria locuință din Mortise, provincia italiană Padova din Veneto.

Incidentul s-a produs când animalele, descrise ca fiind amestecuri de rase Amstaff și Pitbull, au devenit agresive și au rănit-o grav pe proprietara lor, relatează TGCOM24.

Carabinierii, alertați de situație, au intervenit rapid și au pătruns în apartamentul situat la primul etaj al clădirii pentru a îndepărta animalele și a acorda primul ajutor victimei.

Echipa de salvare a reușit să salveze viața bătrânei, care a fost transportată de urgență la spitalul din Padova de către personalul serviciului 118.

La spital, medicii au fost nevoiți să amputeze întregul braț drept și avanbrațul stâng al femeii din cauza severității rănilor suferite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși starea ei este critică și se află sub observație cu prognostic rezervat, viața ei nu este considerată în pericol iminent.

Câinii, acum în custodia fiicei victimei, vor fi supuși evaluărilor comportamentale pentru a decide pașii următori în gestionarea lor.

Incidentul a stârnit îngrijorare în rândul comunității locale și redeschide dezbateri privind legislația deținerii animalelor potențial periculoase.