Bătrână din Italia, refuză să stea de Crăciun cu badanta. Fiul cheamă carabinierii

O femeie în vârstă de 91 de ani a creat o situație neobișnuită în localitatea Biella din Piemont, atunci când a refuzat să petreacă Crăciunul cu îngrijitoarea sa și s-a baricadat în apartamentul în care locuiește.

Incidentul a avut loc la sosirea fiului femeii, care a venit însoțit de o badantă. Aceasta din urmă ar fi trebuit să-i țină companie pensionarei în timpul sărbătorilor.

Bătrâna, însă, nu a fost de acord cu decizia fiului și s-a închis în casă, refuzând să deschidă ușa, relatează Corriere della Sera.

Îngrijorat că s-ar putea simți rău, fiul femeii a chemat carabinierii pentru a gestiona situația. După negocieri, militarii au reușit să o convingă pe femeie să deschidă ușa.

În conversația cu carabinierii, pensionara de 91 de ani a spus clar că se simte bine și că nu dorește să aibă o îngrijitoare. „Mă simt bine și mă descurc singură, n-am nevoie de ea!”, le-ar fi spus militarilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazul subliniază o problemă sensibilă legată de autonomia și independența persoanelor în vârstă, precum și de importanța respectării dorințelor și alegerilor lor personale.

Situația a fost rezolvată pașnic, iar femeia a rămas în propria locuință, fără îngrijitoare, așa cum și-a dorit.

@rotalianul