Bătrâna din Italia salvată dintr-un incendiu de badanta româncă a decedat la aproape două zile după dramaticul eveniment

Giulia Ferrero, bătrâna în vârstă de 92 de ani care a fost salvată dintr-o locuință în flăcări de către badanta sa româncă, a decedat după aproape două zile de la internarea în secția de urgență a spitalului din Ivrea.

Femeia locuia la parterul unei case de trei etaje situată pe Via Aosta 73 din Ivrea, provincia Torino în Piemonte, care a fost lovită de un incendiu violent în seara zilei de vineri, 5 mai 2023, cel mai probabil cauzat de un scurtcircuit la unele prize electrice.

WhatsApp_Image_2023-05-12_at_19.37.17-1683931998877 (1)
Giulia Ferrero, moartă la două zile după ce a fost salvată de badanta româncă. Foto: www.giornalelavoce.it

Flăcările au învăluit rapid camerele de la primul etaj al clădirii, unde Giulia Ferrero locuia singură, precum și patul pe care aceasta se odihnea.

În acea seară, bătrâna a reușit să activeze dispozitivul electric de avertizare, iar îngrijitoarea sa, Aspazia, o femeie de origine română care locuia la etajul de deasupra, a coborât și a scos-o în afara casei, în așteptarea pompierilor și a unei mașini de poliție.

Schermata_2023-05-13_alle_00.51.27-1683932502294 (1)
Casa în care s-a petrecut tragedia. Foto: www.giornalelavoce.it

După primele îngrijiri primite de la echipa de urgență 118, bătrâna a fost internată în spital din cauza unor arsuri la picioare și a unei fracturi la femur.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, starea de sănătate a pensionarei salvată de românca noastră s-a agravat progresiv, iar în cele din urmă a decedat. Funeraliile au avut loc marți, la parohia Sant’Ulderico din Ivrea.

Parchetul din Ivrea investighează acest caz pentru a clarifica modul în care s-a produs incendiul. Procurorul Valentina Bossi va trebui să stabilească în următoarele ore dacă moartea Giuliei Ferrero se datorează consecințelor incendiului, poate din cauza complicațiilor datorate inhalării fumului, sau dacă există alte cauze.

Pentru a exclude orice posibilă răspundere, va fi examinat dosarul medical al bătrânei, relatează publicația La Voce.

Între timp, îngrijitoarea româncă s-a întors în apartamentul din casa respectivă în care locuia la momentul producerii tragediei.