Bătrână din Italia, ținută legată cu funii și zgărzi pentru câini. Femeia a decedat

A tragedie a cutremurat comunitatea din Stella, o localitate din provincia Savona, regiunea Liguria, unde o femeie în vârstă de 60 de ani a fost arestată, fiind acuzată de maltratarea mamei sale pe care o ținea legată de pat și în condiții igienice deplorabile, informează Savona News.

Duminică, 9 iulie, ea a sunat la numărul de urgență 112 și a chemat forțele de ordine, asumându-și vina pentru moartea mamei.

Conform declarației sale, își ținea mama legată de pat pentru a preveni posibile incidente domestice.

„Veniți imediat, mama mea a murit și este vina mea… este vina mea”, a spus ea la telefon atunci când a chemat carabinierii.

Militarii au intervenit rapid la domiciliul unde locuiau mama și fiica, iar scena care i-a întâmpinat a fost șocantă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ei au cerut intervenția imediată a procurorului adjunct Giovanni Battista Ferro și al personalului specializat de la unitatea de carabinieri din Savona.

Investigațiile ulterioare au dezvăluit o realitate teribilă. Bătrâna era ținută în condiții igienice deplorabile, într-o cameră mică, plină cu diverse obiecte și cu un aer îmbâcsit. Patul pe care dormea femeia, ținută imobilizată de propria ei fiică, era într-o stare igienică dezastruoasă.

photo_2023-07-10_20-57-45
Sursa foto: Savona News

Fiica a declarat că o lega pe mama sa de pat cu funii și cu zgărzi pentru câini, din țesătură și metal, pentru a preveni „posibile accidente domestice”. În plus, pentru a evita ca bătrâna să iasă din cameră pe timp de noapte, femeia bloca ușa cu o bară de fier.

photo_2023-07-10_21-01-34
Sursa foto: Savona News

Conform primelor reconstituiri, mama, deja slăbită, a fost legată de pat, cu mâinile imobilizate, inclusiv în seara de dinainte de deces. Se presupune că a încercat să se ridice și a murit, probabil după ce s-a simțit brusc rău.

Fiica a fost cuprinsă de panică, ea a încercat în zadar să o resusciteze după ce a tăiat funia care o ținea legată de pat. Ulterior, a sunat la carabinieri.

În fața unei astfel de situații, carabinierii nu au avut altă opțiune decât să o aresteze pe femeie sub acuzația de sechestrare de persoană și maltratare în familie.

Ancheta continuă pentru a se stabili mai multe detalii despre modul în care s-au desfășurat faptele.

Din nefericire, cazurile de violență și maltratare asupra persoanelor vârstnice sunt o realitate prezentă în societatea de astăzi.

De curând, a fost adus la lumină un alt caz, în care o femeie în vârstă de 88 de ani, cu dizabilități, domiciliată în Reggio Calabria, a fost maltratată de îngrijitoarea angajată de familie pentru a-i oferi asistență.

Investigarea cazului a dus la arestarea îngrijitoarei, o femeie de 36 de ani. Acest episod se adaugă la un caz similar din Perugia, unde un bătrân a fost lăsat singur timp de trei zile de persoana care ar fi trebuit să aibă grijă de el.

Distribuie acest articol