Bătrână din Italia ucisă și făcută bucăți de fiica sa. Era moartă de două luni de zile

O dramă familială a zguduit opinia publică din Italia, trupul făcut bucăți al unei pensionare în vârstă de 84 de ani a fost găsit în cada din baia locuinței sale din Melzo, provincia Milano. Pensionara era decedată de două luni de zile. Una dintre fiicele sale a fost arestată, informează Corriere della Sera.

Trupul victimei, Lucia Cipriano, a fost găsit joi, 26 mai, în cadă, decapitat și parțial disecat. Teribila descoperire a fost făcută de cea mai mică dintre cele trei fiice ale femeii, care locuiește în Trento, și căreia i s-a spus că mama ei a fost dusă la un cămin de bătrâni.

Vecinii spun că femeia locuia singură și nu mai fusese văzută în cartier de vreo două luni. Nu s-ar fi simțit prea bine, suferea de o boală mintală. În zilele precedente, bătrâna plecase din casă în pijama și începuse să rătăcească pe străzile orașului. Carabinierii au fost cei care au însoțit-o atunci acasă.

Bătrâna nu a mai fost văzută în ultimele două luni

Fiica sa care locuia la Trento nu mai reușise să ia legătura cu ea. Sora ei mai mare, Rosa Fabbiano, de 58 de ani, care locuia în aceeași localitate cu mama lor și avea cheile casei, i-a spus că a dus-o la un azil de bătrâni după ce ultima îngrijitoare, angajată să aibă grijă de bătrână, renunțase la locul de muncă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din Trento, femeia a decis să meargă la Melzo, să verifice personal starea mamei sale. Odată ce a ajuns în apartament, împreună cu sora sa mai mare, și-a dat seama că ceva nu este în regulă. Ferestrele erau deschise și când a vrut să meargă la baie, sora sa a devenit agitată și a oprit-o: „Am făcut un dezastru, du-mă la carabinieri”, i-a spus ea.

Cele două surori s-au urcat în mașină pentru a merge la carabinieri, dar de-a lungul străzii, Rosa i-a cerut surorii ei să oprească și a luat-o la fugă pe câmp, poate cu intenția de a-și pune capăt vieții. Sora sa mai mică a sunat la 112, iar Rosa a fost prinsă de carabinieri. Ea se află acum în închisoarea San Vittore, după ce s-a închis într-o tăcere totală, refuzând să răspundă la întrebările procurorului.

Fiica cea mare a bătrânei era angajată într-o fabrică locală de tricotaje, iar ceea ce a determinat-o să-și ucidă mama nu este încă pe deplin clarificat. Carabinierii verifică conturile curente ale bătrânei care ducea o viață modestă. A fost probabil ucisă pentru că devenise o povară prea grea pentru fiica sa, care trebuia să aibă grijă și de soțul ei, un bărbat cu dizabilități cu care are doi copii.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20