Bătrână îngrijită de o româncă, moartă într-un mod îngrozitor sub un lift pentru scări

O femeie britanică a trăit o experiență devastatoare în urma decesului mamei sale, care suferea de demență, în timp ce era internată într-un azil.

Bătrâna a decedat după ce a rămas blocată sub un lift mecanic pentru scări, urmare a unei căzături, personalul azilului nefiind capabil să o elibereze.

Potrivit publicației Daily Mail, tragedia s-a petrecut la azilul Ashley House Residential Home din Langport, Somerset, Marea Britanie, unde Barbara Rymell, o pensionară în vârstă de 91 de ani, a murit într-un mod îngrozitor.

batrana-uk-20230512
Barbara Rymel, 91 de ani. Sursă foto: dailmail.co.uk.

Conform celor relatate de fiica bătrânei, Elaine Curtis, în vârstă de 67 de ani, un raport al unui medic legist a dezvăluit că în apelul de urgență, cele două îngrijitoare ale sale – una de naționalitate română și cealalaltă indiană – nu au reușit să explice serviciilor de urgență ce i s-a întâmplat și nu au înțeles diferența între a fi „în viață” sau „conștientă”.

Fiica a povestit, de asemenea, că personalul nu i-a putut comunica telefonic ce s-a întâmplat cu mama ei. Ea a fost informată, pur și simplu, prin expresia „Mama ta a murit”, fără alte detalii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Curtis a rememorat apelul primit la ora 20:09, după care a așteptat patru ore pentru ca poliția să îi ofere detalii, la miezul nopții.

Ea a adăugat că mama sa fusese mutată la Ashley House din aprilie, pentru a beneficia de îngrijire adecvată, dat fiind că nu putea merge singură și suferea de demență.

Cu toate acestea, la numai patru luni după mutare, Rymell a decedat din cauza utilizării neautorizate a liftului pentru scări.

Medicul legist Samantha Marsh a emis un avertisment cu privire la incapacitatea personalului medical străin de a vorbi engleza, după ce a aflat că îngrijitorii nu știau diferența dintre „sângerare” și „respirație”.

Lipsa lor de cunoștințe în limba engleză a împiedicat semnificativ răspunsul operatorului de apeluri și a făcut evaluarea stării victimei „practic imposibilă”.

În urma apelului la numărul de urgență, cazul a fost clasificat ca „grav” în loc de „urgent”, iar când paramedicii au sosit, ea era deja decedată.

Medicul legist a scris apoi Ministerului de Interne și ministrului Sănătății și Asistenței Sociale, Helen Whatley, pentru a avertiza asupra potențialelor decese viitoare dacă nu se abordează standardele de limbă engleză.

Raportul său critic a indicat că testul actual pentru personalul medical străin este „complet insuficient”.

Anchetatorii au constatat că bătrâna a sosit la azil la data de 8 august 2022, venind de la spital după o căzătură, fiind fragilă și cu o vedere încețoșată, cu un risc ridicat de a cădea.

Medicul legist a menționat în raportul său că, în acea seară, niciunul dintre îngrijitorii aflați în serviciu nu era vorbitor nativ de engleză. Aceasta a condus la o incapacitate de a comunica eficient în cazul unei urgențe medicale.

Concluzia anchetei a fost că Rymell a murit din cauza unui accident ca urmare a căzăturii sale, combinat cu demența și fragilitatea sa, precum și obstrucția mecanică a respirației.

Medicul legist a indicat că cel puțin unul dintre îngrijitori nu îndeplinea standardele de cunoaștere a limbii engleze necesare pentru a lucra în Marea Britanie. Ea a cerut guvernului să răspundă până pe 22 ianuarie 2024 la preocupările sale.

Un purtător de cuvânt pentru South West Care Homes a declarat: „South West Care Homes dorește să își exprime, din nou, cele mai profunde condoleanțe familiei doamnei Rymell pentru pierderea suferită.

Am colaborat îndeaproape și cu diligență cu autoritățile pe parcursul investigațiilor lor în circumstanțele acestui incident izolat.

Ne străduim întotdeauna să oferim cea mai bună îngrijire posibilă tuturor rezidenților noștri și, de la moartea doamnei Rymell, am inițiat o serie de îmbunătățiri ale managementului și auditării pentru a spori îngrijirea pe care o oferim la Ashley House.”

Fiica bătrânei, în schimb, a declarat pentru presa britanică: „A fost un șoc atât de groaznic și abia săptămâna trecută am aflat în sfârșit detaliile despre cum a murit și asta mi-a retrezit toată suferința.”