Bătrână înșelată în Italia, a plătit 1.155 de euro pentru câteva bucăți de brânză și cârnați. „Sunt produse de calitate superioară”

O turistă în vârstă de 86 de ani, originară din Milano și aflată în vacanță în Sardinia, a fost surprinsă să descopere că a plătit suma exorbitantă de 1.155 de euro pentru aproximativ patru kilograme de produse tradiționale, cum ar fi câteva bucăți de brânză pecorino, o bucată de „coppa” (un tip de mezel) și câțiva cârnați („salssice”).

Incidentul a avut loc marți, 27 august, în zona Porto Istana, lângă Olbia, în apropierea ariei marine protejate Tavolara, o zonă frecventată de turiști și de vânzători ambulanți.

Potrivit relatării făcute de publicația „La Nuova Sardegna”, totul s-a întâmplat în câteva minute

Femeia, care nu vede prea bine, însoțită de un membru al familiei sale, a fost atrasă de un vânzător ambulant care oferea spre vânzare produse locale.

În timp ce ruda femeii a mers să pună cumpărăturile în mașină, aceasta a plătit cu cardul prin intermediul unui POS, fără să primească un bon fiscal, ci doar o copie a chitanței POS, care nu are valoare fiscală. Pensionara, care nu a văzut bine ce tastase comerciantul, a plătit fără să-și dea seama 1.155 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Copia chitanței includea însă numele, prenumele și adresa comerciantului, un bărbat din Buddusò, o localitate din zona Sassari, cunoscută pentru piețele de produse tipice sarde.

După ce au realizat suma achitată, cei doi turiști au încercat să-l găsească pe vânzător, însă fără succes.

Ulterior, au depus o plângere la Garda Financiară pentru vânzarea produselor fără bon fiscal și au raportat incidentul și la carabinierii din Buddusò. Până în prezent, nu au fost luate măsuri de către autorități.

Familia femeii a reacționat rapid, încercând să dea de urma comerciantului pentru a cere explicații.

Confruntat cu plângerile acestora, bărbatul a declarat că „produsele sale sunt de calitate superioară și că prețul a fost comunicat înainte de achiziție”.

Bărbatul a adăugat că „trăim într-o piață liberă, deci nu văd nicio problemă”.

Situația a stârnit nemulțumiri și în rândul vânzătorilor ambulanți care dețin licențe legale, aceștia cerând de mult timp controale mai stricte din partea autorităților pentru a se asigura că cei fără licență nu își desfășoară activitatea ilegal și nu afectează reputația celor care respectă legea.