Bătrână moartă în Italia după ce a fost bătută de badantă, care i-a agresat chiar și pe polițiști

O femeie care a lucrat ca badantă în orașul Genova din provincia cu același nume, situată în regiunea Liguria, a fost trimisă în judecată după ce bătrâna pe care o asista a murit, informează agenția italiană de presă ANSA.

Îngrijitoarea este acuzată că a bătut-o pe pensionară, care suferea de demență, iar loviturile aplicate ar fi dus la decesul acesteia din urmă.

Procesul a început în urmă cu câteva zile, precizează sursa citată, și este condus de judecătorul Massimo Cusatti.

Familia bătrânei, parte civilă la proces, este reprezentată de avocata Rachele De Stefanis, în timp ce badanta este apărată în tribunal de avocatul Andrea Norese.

Conform rechizitoriului prezentat de procuroarea Gabriella Dotto, îngrijitoarea este o femeie de naționalitate rusă și a fost denunțată la Poliție de familia bătrânei în luna iunie a anului 2021.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La acea dată, pensionara a fost găsită plină de vânătăi și cu răni pe față, iar rusoaica era sub influența alcoolului, aceasta din urmă devenind agresivă chiar și cu polițiștii.

Potrivit reconstituirii făcute de anchetatori, bătrâna se afla în pat, iar pe față, pe spate și pe torace era plină de vânătăi.

În casă au fost găsite mai multe sticle de băuturi alcoolice aruncate pe jos, precum și mâncare stricată și cioburi de sticlă, detalii care le-au împins pe fiice să cheme poliția la fața locului.

Oamenii legii au constatat, de asemenea, că bătrâna era deshidratată și că nu mai fusese hrănită de zile întregi.

Pensionara a fost transportată la spital, iar ulterior a fost internată într-un azil de bătrâni, unde a murit după circa două săptămâni din cauza loviturilor primite de la îngrijitoare, conform anchetatorilor.

Când agenții de poliție au intervenit la casa bătrânei, badanta rusă i-a agresat și amenințat cu moartea chiar și pe ei, mai relatează sursa citată.

„Voi nu știți cine sunt eu, eu am cinci case în Rusia și am același avocat ca și Berlusconi, care este foarte puternic.

Puțin îmi pasă de legile voastre, e de ajuns să dau un telefon în Rusia și voi sunteți morți”, le-a spus ea polițiștilor.

Distribuie acest articol