Bătrâni din Italia, bătuți de badantă. Filmată cu camere ascunse prin casă

În orașul Cosenza din Calabria, o îngrijitoare de 60 de ani, de naționalitate italiană, a fost arestată sub acuzația de maltratare a unui cuplu de vârstnici de care trebuia să aibă grijă.

Incidentul, care a culminat cu arestarea femeii, a fost dezvăluit după o investigație rapidă inițiată în urma unei plângeri depuse de una dintre fiicele celor doi pensionari, informează poliția într-un comunicat.

Fiica bătrânilor a angajat-o pe îngrijitoare în primăvara trecută pentru a avea grijă de părinții ei, în vârstă de 81 și 78 de ani, care suferă de boli cardiace și Alzheimer.

Suspiciunile asupra îngrijitoarei au crescut odată cu apariția vânătăilor pe corpul mamei, motiv pentru care fiicele au instalat camere de supraveghere în casa părinților.

Imaginile au dezvăluit tratamente brutale, inclusiv palme, pumni și alte forme de violență fizică din partea badantei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După o intervenție a poliției la data de 14 octombrie, provocată de noi abuzuri, a fost necesară și intervenția medicală pentru îngrijirea rănilor pe care le prezentau cei doi vârstnici.

Dovezile video, împreună cu fișele medicale, au susținut acuzațiile familiei.

Ancheta, efectuată sub îndrumarea procurorului-șef Mario Spagnuolo și a Poliției de Stat, a condus la plasarea îngrijitoarei în arest la domiciliu.

Comunicarea acestor fapte se face cu respectarea drepturilor inculpatei, care este considerată nevinovată până la dovedirea vinovăției într-un proces legal.