Bebeluș abandonat pe stradă în Italia imediat după naștere. Avea cordonul ombilical încă atașat

Un nou-născut a fost găsit abandonat într-un coș de nuiele la Catania duminică, 29 mai. Micuțul avea cordonul ombilical încă atașat. Carabinierii au fost cei care au făcut cunoscută povestea copilului. Ei l-au găsit pe bebeluș în urma sesizării unui trecător care a sunat la Numărul Unic de Urgență 112,

Nou-născutul este un băiețel de peste 3.700 kg care s-a născut probabil cu câteva ore înainte de a fi găsit pe via Rametta, în spatele unui zid. Era învelit într-o pătură și pus într-un coș.

Copilul a fost astfel încredințat în grija lucrătorilor sanitari de la 118, care l-au transferat imediat cu ambulanța la spitalul Garibaldi Nesima din Catania. Medicii, după o primă vizită medicală, i-au confirmat starea excelentă de sănătate înainte de a-l interna în secția de Neonatologie unde va rămâne sub observație.

Se fac cercetări pentru identificarea autorului/autoarei gestului și pentru a înțelege motivul din spatele acestei alegeri, probabil rezultatul unei disperări dramatice. Autoritățile speră ca mama, dacă a fost ea cea care l-a abandonat, să se răzgândească și să se prezinte pentru a-l lua acasă.

Parchetul din Catania a deschis o anchetă în acest caz.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI