Bebeluș aruncat la gunoi în Italia, găsit de un trecător: „Am crezut că e un animal, dar animal este cine l-a aruncat acolo”

Un bărbat de 49 de ani din Villanova Canavese, localitate în apropiere de Torino, a salvat viața unui nou-născut pe care l-a găsit abandonat într-un tomberon de gunoi, informează La Stampa.

Descoperirea a avut loc când bărbatul, atras de scâncetele copilului, s-a apropiat de tomberon și a observat un sac de plastic. În interiorul sacului se afla bebelușul, încă legat de placentă și cordonul ombilical.

Incidentul a avut loc pe o străduță, aproape de centrul orașului. Salvatorul, un muncitor de 49 de ani, locuiește în apropiere.

La locul evenimentului au intervenit imediat medicii de la serviciul de urgență 118 și carabinierii. Ei au acordat primele îngrijiri bebelușului și l-au transportat la spitalul din Ciriè, unde a fost examinat de medici.

Cu toate că bebelușul a fost expus la temperaturi scăzute pentru ore întregi, acesta se află în stare bună de sănătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La început, am crezut că este vorba de un animal, dar adevăratul animal este persoana care l-a aruncat acolo. Temperatura era de unu sau două grade sub zero. Cât timp ar fi rezistat micuțul?”, s-a întrebat bărbatul care l-a găsit.

Identitatea copilului rămâne necunoscută, dar se știe că este un băiețel cu o greutate de aproximativ trei kilograme și cu pielea deschisă la culoare.

În cadrul investigațiilor, carabinierii au informat comandamentul provincial din Torino, care a trimis experți la Villanova Canavese.

Cercetările se concentrează acum pe identificarea mamei copilului sau a unui posibil cuplu implicat în acest caz.