Bebeluș din Italia, botezat cu acid în loc de apă sfințită. Transportat de urgență la spital

O fetiță de numai opt luni dintr-un oraș din provincia Messina (Sicilia) a ajuns de urgență la spital după ce preotul a stropit-o cu apă sfințită în care a fost diluat acid.

Un botez era pe cale să se transforme într-o tragedie pentru o familie din Villafranca Tirrena. Fetița de doar opt luni, care urma să fie botezată, a fost stropită cu acid de preot în loc de apă sfințită.

Din fericire, fetița se afla în braţele naşului, care este și unchiul ei, iar cea mai mare cantitate de acid a picat pe mâinile bărbatului. Acesta a simțit imediat o senzație de arsură și a înțeles că ceva nu este în regulă cu lichidul respectiv.

Micuța, care a fost atinsă de acid pe gât, a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. După examinare, medicii au decis că bebelușul este în afara oricărui pericol și a fost externat.

Potrivit ziarului Gazzetta del Sud, cauza acestei confuzii nefericite a fost o greșeală a unui ministrant (ajutor de preot în ritualul catolic) în timpul pregătirilor pentru ceremonie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânărul a găsit o sticlă în baie cu lichid în ea și a crezut că era plină cu apă. Așa că a luat-o, a umplut-o cu apă fără să o golească mai întâi și a vărsat totul în cristelniță. Abia mai târziu, în timpul ceremoniei, s-a descoperit că lichidul era de fapt acid, care este extrem de coroziv și poate provoca arsuri severe pe piele și la nivelul ochilor.

Părinții fetiței au decis să nu depună plângere în urma acestui incident.