Bebeluș mort în Italia după ce mama a născut în baie. „Nu știam că sunt gravidă”

Un bebeluș a murit în Italia la numai câteva minute de la sosirea sa pe lume, după ce mama lui l-a născut în baia locuinței sale.

Întrebată de ce nu a mers la spital pentru a naște, femeia a declarat că nu știa că era gravidă, relatează ziarul Corriere della Sera.

Dramaticul eveniment s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 2 octombrie 2022, în localitatea Matelica din provincia Macerata, regiunea Marche din centrul Italiei.

Potrivit sursei citate, un bărbat a sunat la 118 în toiul nopții și a cerut o ambulanță la casa sa, iar paramedicii care au intervenit au găsit în baia locuinței o femeie în stare foarte gravă, la un pas de moarte.

Lângă ea, din nefericire, zăcea și corpușorul neînsuflețit al unei fetițe nou-născute, pe care cei doi soți spun că au adus-o pe lume singuri, fără niciun ajutor medical. Bărbatul ar fi tăiat chiar și cordonul ombilical al bebelușului după naștere, mai scrie ziarul italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mama a suferit însă o puternică hemoragie, iar soțul ei a chemat atunci o ambulanță, paramedicii fiind nevoiți să o transporte de urgență la spital pentru a-i salva viața.

Femeia, care mai are doi copii – de 9 și 7 ani – a declarat apoi că nu știa că era gravidă și, mai mult, că și la nașterea celui de-al doilea copil și-ar fi dat seama că e gravidă doar în momentul când micuțul a venit pe lume.

Autoritățile au deschis o anchetă însă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele tragediei, nefiind convinși că soții italieni – el în vârstă de 40 de ani și ea de 38 – spun adevărul cu privire la cele întâmplate.

Distribuie acest articol