Bebeluș născut după cutremur, sub dărâmăturile din Siria: „Mama l-a protejat cu propriul trup”

O poveste de viață și de moarte vine din Siria, unde cutremurele de luni, 6 februarie 2023, au provocat dezastre inimaginabile. O femeie însărcinată, blocată sub ruine, a născut o fetiță perfect sănătoasă. Micuța a fost găsită cu cordonul ombilical încă atașat de corpul mamei sale, care a murit în cutremurul violent care le-a distrus casa. Ea este singura supraviețuitoare a familiei, precizează La Repubblica.

Viața sa a început într-un moment tragic, când pământul s-a cutremurat atât de tare de a provocat mii de morți și zeci de mii de răniți.

Fetița abia născută a fost găsită de salvatori sub dărâmăturile din orașul Jandairis, iar salvarea sa este considerată un adevărat miracol. Ea avea cordonul ombilical încă legat de corpul neînsuflețit al mamei sale, care a murit imediat după naștere, dar a protejat-o pe fetiță cu propriul trup, până în ultima clipă, notează portalul Al Balad.

Alături de mama Aafra, au fost găsiți decedați ceilalți membrii ai familiei: tatăl, Abdallah Mleihan, surorile, fratele și mătușa bebelușului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Căutam sub dărâmături familia bărbatului, am dat mai întâi de cadavrul surorii lui, apoi de-al soției sale, era una lângă alta”, a declarat pentru AFP salvatorul Khalil Sawadi.

„Atunci am auzit un zgomot în timp ce săpăm, am mutat dărâmăturile și am găsit-o pe micuță, slavă Domnului!”

Bebelușul avea încă cordonul ombilical legat de mama ei așa că „l-am tăiat și verișoara mea a dus-o de urgență la spital”, a mai spus bărbatul care a găsit-o pe nou-născută.

Fetița se află acum la o clinică din Afrin, provincia Alep. Medicul Hani Maaruf, care o are în grijă a declarat:

„Cred că s-a născut la aproximativ șapte ore după cutremur, cântărește puțin peste 3 kilograme și din acest motiv nu cred că a fost o naștere prematură.”

Incredibila salvare a copilei a fost filmată, iar videoclipul a fost difuzat pe rețelele de socializare. Fetița, dezbrăcată complet, așa cum s-a născut, este în mâinile salvatorului său. „Cineva i-a acoperit corpul cu o pătură – a declarat jurnalistul agenției de presă AFP – în acel moment temperatura era în jur de zero grade.” Video mai jos:

Fetița se află acum la o clinică din Afrin, provincia Alep. Medicul Hani Maaruf, care o are în grijă a declarat:

„Cred că s-a născut la aproximativ șapte ore după cutremur, cântărește puțin peste 3 kilograme și din acest motiv nu cred că a fost o naștere prematură.”

„La momentul spitalizării, membrele îi erau înghețate și tensiunea arterială scăzută. Fetița prezintă vânătăi, dar starea ei este stabilă.”

Până în acest moment, peste 6.200 de persoane și-au pierdut viața după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a zguduit în zorii zilei de luni, 6 februarie, partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Seismul a fost urmat de altele două majore, cu magnitudini de 6,7 și 7,6. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), victimele ar putea fi mai mult de 20.000.