Bebeluș român salvat de medici în Italia. „O operație extrem de delicată”

Medicii italieni de la spitalele „Cardarelli” și „Santobono” din Napoli au salvat recent viața unui bebeluș născut din părinți români, care avea grave probleme de respirație din cauza unui chist mare de pe un plămân.

Andrei avea doar 28 de zile când medicii l-au supus la o delicată operație și i-au salvat viața, relatează La Repubblica. O malformație pulmonară, un chist mare care nu-i permitea să respire, l-a dus la limita dintre viață și moarte, la câteva ore după naștere.

Copilul, născut din părinți români și rezident în provincia Caserta, s-a născut cu această malformație care nu-i permitea inimii să se poziționeze corect. De fapt, inima era în dreapta și nu în stânga din cauza volumului excesiv ocupat de un plămân.

Un coșmar pentru tinerii părinți, care au numărat săptămânile, zilele și apoi orele care i-au despărțit de acea intervenție foarte importantă care i-a redat micuțului lor șansa la o viață normală.

„Problema de bază era că malformația provoca deplasarea inimii – a declarat Gianluca Guggino, șeful secției de Chirurgie toracică de la spitalul Cardarelli – astfel încât să-l ducă pe micuț într-o situație de insuficiență cardiorespiratorie gravă”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Operația a durat trei ore, intervenția, extrem de delicată, s-a făcut după-amiaza. Copilul a intrat imediat la terapie intensivă:

„A reacționat bine – a mai spus Guggino – drenajul a fost îndepărtat în a cincea zi și apoi s-a întors acasă. Părinții au fost neîncrezători, nu au crezut că toate acestea se pot întâmpla, pentru ei a fost un miracol și pentru că bebelușul avea deja probleme respiratorii în prima săptămână, dar era imposibil să-l operăm atunci. Am reușit să-l aducem la a treia săptămână, operația a fost foarte delicată, s-a făcut cu tehnică microchirurgicală pentru că bebelușul este foarte mic”.

Andrei are doar 4,5 kg. Operația delicată a permis inimii să se repoziționeze și acum copilul a depășit total problema pe care a prezentat-o ​​la naștere.

Distribuie acest articol