Bebelușul unor români din Italia, grav opărit după naștere de o asistentă. Pedeapsa primită de femeie

După opt ani de judecată în tribunal, o asistentă medicală de la spitalul din Fondi, provincia Latina din Lazio, a aflat ce pedeapsă va primi pentru că a lăsat invalidă pe viață fetița unor părinți români, imediat după naștere a acesteia.

Conaționalii noștri, relatează Il Giornale, se pregăteau să sărbătorească în 2014 cel mai frumos Crăciun din viața lor, deoarece cu numai câteva zile înainte de această sărbătoare avea să vină pe lume primul lor copil.

După o sarcină fără probleme, cei doi părinți s-au prezentat la spitalul din Fondi, la data de 17 decembrie din acel an, pentru că mamei i s-a rupt apa.

Nașterea a avut loc, de asemenea, fără nicio problemă. Imediat după ce fetița a sosit pe lume însă, așa cum prevede regulamentul, o asistentă medicală trebuia să o spele înainte să o pună în brațele proaspetei mame.

Din nefericire, apa în care asistenta a introdus-o pe fetiță era extrem de fierbinte și, deși a ținut-o acolo numai câteva secunde, i-a provocat arsuri care o vor afecta tot restul vieții sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai exact, nou-născuta a suferit arsuri pe 35% din corpul său, piciorușele rămânând complet acoperite de cicatrici, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze trei degete de la picioare.

În plus, micuța româncă a rămas și cu probleme locomotorii și daune permanente în zona genitală.

„Imaginile arătate în timpul procesului erau îngrozitoare”, scrie ziarul italian.

Fetița a fost transportată imediat cu elicopterul la spitalul Bambin Gesù din Roma, unde a fost supus apoi unei lungi serii de operații. Operații care de-a lungul anilor vor fi tot mai multe, spun experții.

În timpul procesului, un medic specializat în chirurgie estetică a explicat cum rănile au fost cauzate de temperatura excesiv de ridicată a apei și de câte intervenții chirurgice va fi nevoie sau ce dificultăți va trebuie să înfrunte fetița în viața ei, asta și prin prisma faptului că a suferit unele daune care sunt permanente.

Judecată timp de opt ani de zile, asistenta medicală a fost condamnată numai la 3 luni de închisoare pentru această neglijență demonstrată în timpul serviciului, mai precizează sursa citată.

De asemenea, cei doi părinți români au primit o despăgubire, în urmă cu câteva luni, de la Agenția Sanitară Locală, care gestionează spitalul.