Belgia – conflict între poliția belgiană și șoferii români de TIR. Amenzi între 1.300 şi 3.700 de euro

Un incident de proporții a avut loc la Bruges, în Belgia, în acest weekend, unde peste 200 de șoferi de TIR de cetățenie română au intrat în conflict cu poliția locală în urma unei razii, relatează Digi24.ro.

Legea belgiană prevede că șoferii trebuie să se cazeze la hotel și nu în camioane pentru a respecta timpii de odihnă iar scopul raziei făcute de polițiști a fost tocmai acela de a controla că legea este respectată.

În urma verificărilor, polițiștii belgieni au aplicat amenzi între 1.300 și 3.700 de euro iar șapte șoferi de TIR, care nu au putut plăti pe loc, au fost duși la secția de poliție, precizează sursa citată.

Unul dintre șoferii de TIR care a fost escortat la secția de poliție a declarat pentru Digi24.ro că au termen de 90 de ore pentru a plăti amenzile, altfel le vor fi confiscate TIR-urile.

În filmarea publicată de Digi24.ro pe care o puteți viziona aici și al cărei autor este un șofer român prezent la fața locului, se vede cum mai multe persoane au fost arestate de polițiști în parcarea unei benzinării din Burges, unde șoferii se odihneau în mașini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai jos vă redăm și filmarea publicată pe pagina Facebook personală de șoferul aflat la fața locului.