Bergamo: bărbat italian arestat, exploata două tinere românce pentru prostituție

G.D., cetățean italian de 41 de ani, rezident în localitatea Strozza din provincia Bergamo, a fost arestat luni, 12 februarie 2018, de către carabinierii din Zogno cu acuzația de jaf, vătămare corporală, favorizarea prostituției și exploatarea a două tinere românce în acest scop.

Cele două tinere, surori, în vârstă de 22 și 25 de ani, se pare că erau constrânse de bărbatul italian să se prostitueze dar „afacerile” acestuia nu mergeau tocmai bine, motiv pentru care a decis să o bată pe cea mai mare dintre ele, procurându-i răni care se vor vindeca în 7 zile. După agresiune, bărbatul i-a furat telefonul acesteia, precum și suma de 160 de euro, bani care probabil proveneau din prostituție.

Tânăra româncă a avut însă curajul de a-l denunța pe proxenet pentru agresiune, lucru care a dat imediat startul unei anchete din partea carabinierilor. Investigatorii au găsit în casa bărbatului atât telefonul, cât și suma de bani, furate de la femeia română de 25 de ani, relatează ziarul online Bergamo News.

În dimineața zilei de ieri, 14 februarie, arestul a fost validat de către un judecător care i-a impus lui G.D. interdicția de a părăsi localitatea Strozza, în așteptarea procesului.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul