Bergamo – bărbat român încearcă să intre în Italia cu 41.000 de euro nedeclarați. Autoritățile îi confiscă 4.500 de euro din sumă

Încerca să intre în Italia cu 41.000 de euro nedeclarați dar autoritățile italiene de la aeroportul Orio al Serio din provincia Bergamo l-au oprit și i-au confiscat o bună parte din bani.

Este vorba despre un cetățean român, potrivit ziarului local Bergamo News, bărbatul care a fost oprit și controlat de funcționarii de la Biroul Vamal din Bergamo în colaborare cu agenții militari de la Garda de Finanțe din Italia.

Cei 41.000 de euro erau transportați de bărbatul român în bagajul de mână, sub formă de bancnote de diferite valori, iar o parte din aceștia au fost confiscați.

În conformitate cu legea italiană care prevede obligația de a declara la vamă transportul de sume mai mari de 10.000 de euro, bărbatului român i-au fost confiscați 4.650 de euro, echivalentul a 15% din suma care depășea 10.000 de euro.

Reamintim pe această cale că legea italiană, prin Decretul de Lege nr. 195/20087, prevede la Articolul 3, punctul 1, că oricine intră sau iese din Italia cu o sumă egală sau mai mare de 10.000 de euro, este obligat să declare acest lucru la Agenția Vamală (Agenzia delle Dogane).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a face acest lucru, este necesar să completați o declarație de transfer de bani în numerar, după modelul care-l puteți descărca de aici.

Sursa: BergamoNews.it