Bianca, românca din Bologna contaminată și ea cu noul coronavirus, povestește prin ce a trecut

Așa cum probabil ați aflat deja din comunicatul transmis astăzi de Ministerul Afacerilor Externe din România, trei cetățeni români au fost depistați pozitivi până acum, în Italia, la testele pentru noul coronavirus. Unul dintre ei se află în provincia Treviso și nu avem alte informații despre starea sa până la această oră, iar în ceea ce-l privește cetățeanul român din provincia Cremona, o femeie de 43 de ani, v-am prezentat un interviu în exclusivitate aici în dimineața zilei de joi, 5 martie 2020.

Astăzi în schimb am descoperit cine este cetățeanul român din Bologna care a fost diagnosticat cu acest virus și este vorba despre Bianca Dobroiu, o tânără de 22 de ani care lucrează ca fotomodel și care este prima persoană din orașul Bologna care a fost diagnosticată în mod oficial ca fiind pozitivă la testul pentru virusul COVID-19. Conaționala noastră a explicat în cadrul emisiunii „Pomeriggio 5” de pe postul de televiziune italian Canale 5 prin ce a trecut și cum a ajuns să fie contaminată.

„Am fost, din motive de muncă, pentru a onora niște angajamente pe care le-am avut, la Milano. M-am întors luni dimineața (24 februarie 2020 – n.r) și… m-am întors, nu aveam absolut nimic, deci am început să fac lucrurile pe care le fac de obicei, am fost la alergat, etc… ca apoi să mă simt foarte slăbită începând de joi seara (27 februarie 2020 – n.r.)”, povestește românca.

„Foarte slăbită. Primul simptom a fost că mă simțeam foarte slăbită, oboseam stând în picioare și atunci am înțeles că ceva nu e în regulă. Am stat liniștită, m-am pus în pat, nu am luat nicio măsură sinceră să fiu, pentru că am zis că vreau să văd dacă sunt simptome sau pot să consider că este pur și simplu o răceală din cauză că am fost la alergat în acea după-amiază”, a mai adăugat tânăra.

În noaptea de joi spre vineri însă Bianca a făcut febră și a început să simtă tot mai tare simptomele contaminării cu noul coronavirus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pe la trei noaptea am început să fac febră, aveam 40 de grade, tușeam atât de tare încât simțeam dureri în piept, dureri puternice în gât, dureri de cap și atunci am înțeles…”, a relatat tânăra.

Conaționala noastră a sunat în dimineața aceea la 118 și a solicitat intervenția unei ambulanțe.

„La 6:30 (vineri dimineața, 28 februarie 2020 – n.r.) am chemat ambulanța și am povestit tot ce s-a întâmplat, adică faptul că am fost la Milano, că am participat la evenimente unde era foarte multă lume, așadar conștientă de faptul că poate am avut contact cu o persoană… am povestit tot și la 11:00 a venit o ambulanță.”

Întrebată de Barbara d’Urso, prezentatoarea emisiunii TV, dacă a fost internată în spital și în ce condiții, tânăra română a relatat:

- Continuarea după publicitate -

„Cinci zile (a fost internată – n.r.). M-am întors acasă marți după-amiaza. Mi-au făcut imediat testul cu tampon pentru coronavirus, rezultatul a fost pozitiv și de acolo, pe lângă Tachipirină (Paracetamol – n.r.) pentru a coborî febra, fiindcă era foarte ridicată, mi-au dat un antibiotic pe zi și… atât.”

Bianca a fost externată din spital așadar marți, 3 martie și acum, chiar dacă se simte bine și nu mai are niciun simptom, urmează să stea în carantină timp de două săptămâni pentru a evita să contamineze și alte persoane.

„Vor face alte două teste cu tampon la sfârșitul acestor 15 zile (de carantină – n.r.) fiindcă, pentru a fi siguri că este negativ, este nevoie de două teste făcute la distanță de 24 de ore unul de celălalt, care să aibă rezultate negative”, mai spune românca noastră.

„Nu mai am niciun simptom, sunt foarte liniștită, deci astăzi pot să spun că sunt bine, toate simptomele, de la febră la dureri de cap, au trecut toate”, a conchis fotomodela româncă.

Într-un video publicat miercuri, 4 martie, pe Facebook de către Bianca Dobroiu, deci la o zi după externare, tânăra a venit cu alte detalii despre experiența avută cu acest virus și a dezmințit în același timp informațiile false care au circulat în presa din Italia despre situația ei. Pornind de la vârsta specificată în presă în mod eronat și până la faptul că ar fi contractat virusul de la o amică din localitatea Codogno sau că ar fi fost diagnosticată și cu pneumonie, Bianca a dezmințit aceste informații, apoi a vorbit, printre altele, și despre cum a contractat virusul sau cum s-a comportat personalul medical din spitalul unde a fost internată.

„Conștientă de faptul că doar am salutat niște persoane (la Milano – n.r.), deci conștientă de faptul că n-am făcut nimic ieșit din comun, mi-am dat seama apoi că acest virus se transmite foarte ușor, având în vedere că eu am fost contaminată pur și simplu salutând câteva persoane. Așadar, virusul este grav fiindcă poate fi transmis foarte foarte ușor, deci e foarte ușor și să fie transmis unei persoane în vârstă, care suferă mai mult sau unui copil. De aceea trebuie să fim atenți să intrăm cât mai puțin în contact cu alte persoane”, spune românca în înregistrarea video pe care o puteți vedea în întregime mai jos.

Pe aceeași temă:

@rotalianul