Bilanțul victimelor în cazul blocului prăbușit în Italia. Un tânăr român grav rănit chiar de ziua lui de naștere

Bilanț tragic astăzi la Torino unde un bloc în care locuiau cetățeni români și albanezi s-a prăbușit complet la pământ. Un copil de 4 ani a murit, iar mama lui se află la spital, în grave condiții, cu traumatisme multiple. Tatăl copilului, un cetățean albanez de 40 de ani, sosit la scurt timp la locul tragediei, s-a simțit rău și a fost transportat la Spitalul Maria Vittoria.

De asemenea, un tânăr român care astăzi a împlinit 22 de ani este intubat, cu arsuri de gradul II și III pe 50% din corp și cu prognostic rezervat, informează La Repubblica.

Un alt tânăr, de origine siciliană, care a suferit o fractură la bazin și o leziune la cap a intrat în sala de operație la Spitalul CTO, la ora 14:00.

Alarma a fost declanșată de mama băiețelului care, deși se afla sub cărămizi și grinzi de lemn, a reușit să apeleze la ajutor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ore întregi de căutări a fost găsit corpul lui Aron, băiatul de 4 ani care și-a pierdut viața în urma tragediei. Pompierii l-au scos de sub moloz și medicii au încercat în zadar să-l readucă la viață. Mama lui, în vârstă de 34 de ani, a fost transportată în grave condiții la Spitalul CTO din Torino. Are multiple traumatisme și vânătăi, dar este conștientă.

Mama copilului scoasă de pompieri de sub dărâmături. Foto: La Repubblica.

Tânărul de 22 de ani se numește Robert Panaite, este topograf și se pregătea să plece la serviciu când a avut loc explozia. Astăzi este ziua lui de naștere, dormise la casa tatălui său care este plecat în România, pentru că îi era mai confortabil. Acum se află la spital, este intubat, cu arsuri de gradul II și III pe 50% din corpul său și cu prognostic rezervat. Un alt român implicat este în afara oricărui pericol.

Cauzele celor întâmplate sunt încă necunoscute, chiar dacă ipoteza scurgerii de gaz nu este exclusă.

La locul tragediei a fost prezent și primarul orașului Torino, Chiara Appendino, precum și consulul general al României, Ioana Gheorghiaș.

- Continuarea după publicitate -

„Sunt aici pentru cei doi compatrioți implicați – a spus Ioana Gheorghiaș – unul este rănit grav în spital, celălalt l-am întâlnit și este bine.”

@rotalianul