Italia: birou de avocatură care înșeală familiile cetățenilor străini, „majoritatea români”, decedați în Peninsulă

Un birou de avocatură din Roma este acuzat că înșeală familiile cetățenilor străini decedați în Italia, în urma unor accidente, luându-le o mare parte din sumele de bani plătite de către firmele de asigurări.

Potrivit ziarului La Stampa, majoritatea clienților înșelați de acest birou de avocați sunt cetățeni români dar o confirmare a acestui tip de escrocherie vine în urma decesului unei badante ucrainence, Olga Kolmejeva, în vârstă de 58 de ani, ucisă de un automobilist italian de 57 de ani în localitatea Rocchetta di Cairo, provincia Savona, în data de 27 decembrie 2017.

Olga Kolmejeva, 58 de ani. Sursa foto: LaStampa.it

Olga tocmai ieșise din casa bătrânei pe care o îngrijea și traversa strada pe trecerea de pietoni, când a fost lovită de un automobil Fiat Panda. Impactul violent i-a provocat răni foarte grave femeii ucrainence provocând decesul acesteia în timp ce era transportată cu ambulanța la spital.

La numai câteva zile de la tragicul eveniment, Lorenzo Chiarlone, angajatorul femeii decedate, primește un telefon de la un bărbat care s-a prezentat ca fiind un funcționar al Consulatului Ucrainei în Italia și care și-a arătat disponibilitatea de a se ocupa de acest caz, inclusiv de repatrierea trupului neînsuflețit al Olgăi Kolmejeva.

„Am fost contactat prin telefon de un domn cu accent meridional care spunea că este un funcționar de la Consulatul Ucrainei în Italia, că a fost informat de această situație de către procuratură și și-a oferit disponibilitatea de a se ocupa în mod direct de repatrierea corpului neînsuflețit și de toate chestiunile legate de practicile procedurale și de asigurare. Mi-a lăsat, așadar, un număr de telefon de la un birou de avocatură din Roma care colaborează cu Ministerul de Externe al Ucrainei și pe care trebuia să-l pun în contact cu rudele Olgăi”, povestește Chiarlone pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nefiind complet convins de cele spuse de bărbatul de la telefon, Lorenzo Chiarlone decide să investigheze puțin și descoperă că „numărul de telefon de pe care m-a sunat așa-zisul funcționar nu are nicio legătură cu Ministerul Ucrainean, în timp ce numărul de telefon al biroului de avocatură, care există într-adevăr, corespunde unei firme care este deja pusă sub anchetă”, așa cum relatează bărbatul italian.

Acuzațiile aduse acestei firme de avocatură, scrie La Stampa, pornesc de la idea că acești avocați cer clienților lor, „majoritatea români”, să-i autorizeze printr-o procură specială pentru a primi ei banii din compensațiile plătite de companiile de asigurări, bani care în mod normal ar trebui să fie trimiși către familia persoanei decedate.

Din acești bani, însă, doar o mică parte ajunge la familia lovită de tragedie, restul rămânând în buzunarul avocaților, se pare. Potrivit datelor adunate de anchetatori, suma totală pentru care acest birou de avocatură este pus sub anchetă este în jur de 1,8 milioane de euro, mai adaugă sursa citată.

Distribuie acest articol