Bisericile din Italia se vor redeschide pentru credincioși începând din 18 mai

Bisericile din Italia se vor redeschide pentru slujbele cu public începând din 18 mai, a anunţat guvernul de la Roma, într-un comunicat comun cu Conferinţa Episcopală Italiană (CEI).

Măsuri de siguranță

CEI a ajuns la un acord cu guvernul, se arată în comunicatul citat de Agerpres, în cadrul căruia bisericile vor lua măsuri de siguranţă pentru a-i proteja pe credincioşi de pericolul răspândirii coronavirusului.

Clădirile bisericilor vor fi de asemenea dezinfectate, iar personalul bisericii va sta la intrările lăcaşelor de cult pentru a se asigura că enoriaşii vor menţine distanţa necesară unul de celălalt în timpul slujbelor, se specifică în comunicat.

Papa Francisc a cerut populaţiei să se supună regulilor care vizează prevenirea unui al doilea val devastator de infectare cu noul coronavirus, în condiţiile în care tot mai multe ţări încep să relaxeze măsurile luate din cauza pandemiei de COVID-19.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În aceste zile în care începem să avem reglementări privind ieşirea din carantină, să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea harul prudenţei şi al respectării regulilor astfel încât pandemia să nu reapară”, a afirmat liderul Bisericii Catolice.

Pandemia de COVID-19 a afectat grav Italia, unde s-au înregistrat aproape 30.000 de decese şi peste 214.000 de cazuri confirmate.

@rotalianul